Japonya’dan depremzedelere 314 bin Euro

Yurt Dışı Haberleri —

Japonya Kürt Kültür Derneği

Japonya Kürt Kültür Derneği

  • Bakurê Kurdistan’da yaşanan depremin yaralarının sarılması için Japonya’da da kampanya başlatıldı. Japonya’daki Kürtler ve dostları ilk etapta 314 bin Euro topladı. 

ERKAN GÜLBAHÇE

Başkent Tokyo’da bulunan Japonya Kürt Kültür Derneği’nin başlattığı kampanya hakkında bilgi veren Vakkas Çolak, Japonya’da yaşayan Kürtlerin yüzde 95’nin Maraş, Pazarcık, Adıyaman ve Antepliler olduğunu söyledi. Çoban; “Deprem haberi gelir gelmez halkımız dernekte bir araya geldi. Birçoğunun yakını enkaz altındaydı. Kısa bir sürede toplanan bağışları ülkeye gidenlerle birlikte depremzedelere gönderdik” dedi. 

Japonlar 15 milyon Yen bağışladı

Kampanyalarının halen devam ettiğini, ülkede yaşayan Kürtler ve Japon dostlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Çolak, “Şu ana kadar halkımız 30 milyonu aşkın Japon Yeni bağışladı. Japon dostlarımız da hem derneklerimizi ziyaret ederek hem de hesaplarımız üzerinden 15 milyon Japon Yeni aktardı. Toplanan miktar 314 bin Euroyu aşıyor. Japon basını da çok yoğun ilgi gösteriyor. Kampanya çerçevesinde her gün Japon televizyonları ve gazeteleri derneğimize gelerek bilgi alıyor, röportaj yapıyor.”

Birçok restoran ve iş yerlerine yardım kutuları da bıraktıklarını belirten Çolak, Kürtçe müzik de yapan Erika Ueda öncülüğünde kampanyaya destek için sanatçıların konserler düzenleyeceğini de belirtti.

Çolak, toplanan yardımların HDP Kriz Koordinasyonu üzerinden depremzedelere ulaştırıldığını da sözlerine ekledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.