Johnson kan kaybetti 

Dünya Haberleri —

.

.

  • İngiltere Başbakanı Boris Johnson partisinden güvenoyu alsa da kan kaybetti.

Muhafazakar Partili Johnson, Başbakanlık Ofisi’nde Covid-19 salgını sırasında karantina kurallarını ihlal eden partiler düzenlenmesi nedeniyle son aylarda eleştiri ve istifa baskısı altındaydı. Bu partilerden biri nedeniyle para cezası da alan Johnson, bu kararın ardından yükselen istifa çağrılarına ise pek kulak asmadı. Bunun üzerine partisinden 54'ü aşkın isim Johnson'a karşı güven oylaması yapılabilmesi için imza verdi. 

Yeter sayıya ulaşılmasıyla Pazartesi akşamı gerçekleştirilen oylamada Johnson partisinden güvenoyu aldı. Oylamayı 148’e karşı 211 oyla kazanan Johnson, parti başkanlığı ve başbakanlık görevlerine devam edecek. Ancak partisindeki vekillerin yüzde 41'inin istifasını istediği Johnson koltuğunu korusa da otoritesi sarsıldı.

İstifaya niyeti yok

Oylama sonrası konuşan Johnson ise "Sonuç net ve gayet iyi” diyerek “yola devam mesajı” verdi. Mevcut durumda bir ara seçime gitmeyi düşünüp düşünmediği de sorulan Johnson, "Kesinlikle ara seçime sıcak bakmıyorum" yanıtını verdi. 

Muhalefet: Halk bıktı

Ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer ise "İngiliz halkının bıktığını" söyledi ve ekledi: “Muhafazakar milletvekilleri bu gece seçimlerini yaptı. İngiliz halkını görmezden geldiler, kendilerini ve partilerini sıkıca Boris Johnson'a ve onun temsil ettiği her şeye bağladılar."

LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.