Katil oldukça rahattı

.

.

  • HDP'li Deniz Poyraz'ı katleden devlet elemanı tetikçi, dünkü duruşmada soruları ya yanıtsız bıraktı ya da lakayıt ve gayri ciddi tavır ve sözlerle geçiştirdi. Duruşma başladığı sırada başka bir eleman, silahla adliyeye geldi. Duruşma öncesi HDP'li vekilin tehdit edildiği açıklandı.

Deniz Poyraz’ın katili Onur Gencer yargılandığı duruşmada kendisine yöneltilen tüm soruları geçiştirirken, elinde pompalı tüfek olan bir kişi adliye binasına girmek istedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına 17 Haziran 2021'de silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı davanın 4. duruşması İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma başladığı sırada eli silahlı bir kişi adliye içerisine girmeye çalıştı. Söz konusu kişinin adliye önüne gelerek, tetiği çektikten sonra "Hepinizi tarayacağım" dediği duyuldu. Eli silahlı kişi adliye binasının kapısına gelene kadar polis müdahale etmedi. Duruşmaya katılanlar, bu duruma tepki göstermesi üzerine polis tarafından darp edildi. Eli silahlı kişi daha sonra polis tarafından götürüldü.  

Gencer yanıt vermedi
 
Duruşmada ilk olarak söz verilen dava avukatlarından İmdat Ataş, sanığa soru soracaklarını belirtti. HDP'ye dönük birçok yerde saldırılar olduğuna dikkat çeken Ataş, "Bugün de adliye önünde silahlı birisi yakalandı. Bunun tesadüf olmadığını düşünüyoruz" dedi. Ataş, ardından devlet elemanı tetikçi katil Onur Gencer'e sorular yöeltti. Tetikçi Gencer, sorulan soruların hepsine “cevap yok” diye karşılık verdi.
 
Baro Başkanı soramadı
 
Ardından sanığa soru sormak isteyen İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'in sözlerini kesen mahkeme başkanı, geçen duruşmada aldıkları kararın geçerli olduğunu ve vekaletnamesi olanlar dışında kimseye soru sorma hakkı vermeyeceğini söyledi. Dava avukatlarından Türkan Aslan Ağaç ise "Bu kararda ısrar ederseniz biz dışarı çıkacağız. Bu karar hukuka uygun değil. Dosyada ilerlememe olmamasının sebebi mahkemenin kendisi" dedi. Mahkeme başkanı, salonu boşlatmakla tehdit ederek, 15 dakika ara verdi.

Lakayıt ve ciddiyetsiz

Aranın ardından avukatların soru sorma haklarının ellerinden alınmaması yönündeki itirazlarla sürdürdü. İtirazlar üzerine talepleri kabul eden mahkeme başkanı, soruların yöneltilmesine karar verdi. Sonrasında katil Gencer’in çapraz sorgusu devam etti. Tetikçi katil, soruları ya yanıtsız bıraktı ya da lakayıt ve gayri ciddi tavır ve sözlerle geçiştirdi. Avukatlar itiraz etti. Mahkeme başkanı ise itirazları reddetti. Yeniden tavrını sürdererek, ırkçı söylemlerde bulunan tetikçi katil ile dava avukatlarından Türkan Aslan Ağaç'ın sorularını da yanıtsız bıraktı. 
Mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Haber hazırlanırken ara devam ediyordu. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.