Katliamlar Frankfurt’ta protesto edildi

Yurt Dışı Haberleri —

  • Almanya’nın Frankfurt kentinde Demokratik Yerel Dernekler Platformu, Gazi, Qamişlo ve Halepçe katliamlarını bir mitingle protesto etti.

 

Eylemde, 12 Mart 1995'te İstanbul-Gazi Mahallesinde, 12 Mart 2004 Qamişlo’da ve 16 Mart 1988 tarihinde Halepçe’de gerçekleştirilen katliamlar için “Katliamları unutmadık, unutturmayacağız” mesajı verildi. Miting, katliamlarda yaşamınını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Dersim İnşa Kongresi (DİK), Almanya Alevi Demokratik Dernekleri Federasyonu (FEDA), (MARDEF) Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu (MARDEF), FCDK-KAWA-Hessen-Saarland, Dersim Soykırım Karşıtı Derneği, Malatya Kürecik İnsiyatifi, Kormeşliler Derneği, Koçgirililer Derneği, Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN), Karakoçan İnsiyatifi, Xinis Derneği gibi bileşenlerden oluşan Demokratik Yerel Dernekler Platformu’nun organize ettiği mitinge Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) de destek verdi.

Mitingde yapılan ortak açıklamada, dün Gazi, Qamişlo, Halepçe’de Kürtlere ve Alevilere karşı yapılan katliamlar, bugün bir bütün Kürdistan’da ve Türkiye’de devam edilmek istendiği ifade edildi. Açıklamada, katliamların bir daha yaşanmaması için katliamcıların yargılanması gerektiği vurgulandı.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.