Katliamlara boyun eğmeyeceğiz

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin Qamişlo Kantonu Eşbaşkanları Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ile Firat Tûma’yı SİHA saldırısı ile katletmesi İsviçre’nin Bern kentinde protesto edildi.

Saldırı ve şehadet haberinin alınması ardından Bahnhofplatz’da bir araya gelen Kürtler ve dostları, saldırıda şehit düşenler için saygı duruşunda bulundu. Ardından Bern Şehit Atakan Mahir Meclis Sözcüsü Burhan Karakoç söz alarak, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını vurguladı. Karakoç; “Türk devletinin katliamlarının yüz yıllık bir geçmişi var. Katliamların önü ancak mücadele ve direnişimizle alınabilir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Biz bunun mücadelesini veriyoruz, vereceğiz” diye konuştu.
Demokratik Alevi Federasyonu Eşbaşkanı Demir Çelik ise Lozan’ın 100. yılına vurgu yaparak, şunları belirtti: “Türk devleti yanına aldığı diğer katliamcı zihniyet sahibi devletlerle birlikte Kürt halkı üzerindeki baskı, zulüm ve katliamlarını gün geçtikçe arttırıyor. Bugün şehit düşen yoldaşlarımız, Kürt halkının direniş ruhudur. Bu direniş ruhunu ortadan kaldırmak istiyorlar ancak asla başarıya ulaşamayacaklar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki baskı ve tecrit yoğunlaştıkça bunun etkisini Kurdistan’a yöneltiyorlar.” BERN

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.