KCDK-E: Polonya Erdoğan işbirlikçisi

Dünya Haberleri —

  • KCDK-E, Polonya’daki Kürtlerin ev ve iş yerlerine gerçekleştirilen baskını kınayarak, “Erdoğan ile kirli işbirliğine son verin” dedi.  

 

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan açıklamada, "AKP-MHP faşist rejimin işbirlikçi kolluk kuvveti gibi çalışan Polonya polisi, 4 Ekim sabahı 50 Kürt yurtseverin evlerine ve iş yerlerine Türk devletini aratmayacak insanlık dışı metotlarla baskınlar yapmıştır. Gerekçeleri Türk devletin Kürdistan’da  Kürtlere karşı kullandığı argümanlar ve terörize eden yaklaşımlardır" denildi.

MİT’le işbirliği mi yapıldı?

Birçok kişinin karakola götürülerek baskı ve aşağılanmaya maruz kaldığını kaydeden KCDK-E, şu detaya da dikkat çekti: “Gerçekleştirilen operasyonlarda iki polisin Türkçe konuşması MİT işbirliği ile bu operasyonların gerçekleştirildiği ihtimalini öne çıkarıyor. Eğer bu operasyonlar çete devleti TC’nin elemanları ile ortak yapılmış ise bu daha da çirkin ve kabul edilemez bir durumdur.” 

Polonya’nın hem kendi yasalarını hem de uluslararası yasaları ayaklar altına aldığını kaydeden KCDK-E, “Polonya devleti hangi çıkarların ve sözlerin karşılığında faşist Türk devletinin hizmetinde hareket etmektedir?” diye sordu. Polonya hükümetini “AKP-MHP faşist rejimine, diktatör Erdoğan’la Kürtlere karşı kirli işbirliğine son vermeye” çağırdı.  HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.