KCDK-E’den OPCW’ye mektup: Kimyasal saldırıları durdurun

Dünya Haberleri —

.

.

  • Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E), katliamcı Türk rejimine karşı sessizliğini koruyan en kritik kurum olan OPCW’nin Genel Direktörü Fernando Arias’a görevini hatırlatan bir mektup gönderdi.

17 gerillanın kimyasalla katledilmesi üzerine harekete geçen KCDK-E, "Sessizliğinizi bozun, Türkiye’nin kimyasal saldırılarını durdurun" başlığıyla Arias’a gönderdiği mektupta şöyle dedi: "Yakın tarihte Türkiye’nin kimyasal kullanarak savaş suçu işlediğini rapor eden Nükleer Savaşın Önlenmesi için Uluslararası Hekimler (IPPNW), OPCW’yi de bu suçları soruşturmaya çağırdı. Üye devlet Türkiye'yi bu suçlardan sorumlu tutmak OPCW'nin sorumluluğudur. 

OPCW, kimyasal silahları ve bunların kullanım tehdidini ortadan kaldırmak için vardır ve siyasi baskıdan etkilenmemelidir. Suriye'de Duma ve Guta'da kimyasal silah kullanıldığına dair belirtiler üzerine OPCW harekete geçmiş ve durumu araştırmak üzere bir heyet göndermiştir. 
Ancak şu anda Genel Direktör ve OPCW üyesi devletler Erdoğan rejiminin savaş suçlarına göz yummaya devam etmektedir. OPCW'nin artık Kürt halkının ve IPPNW dahil uluslararası uzmanların çağrısına kulak vermesinin ve Türk ordusunun kimyasal silah kullanımını ele almasının zamanı gelmiştir. Türkiye ve OPCW üyesi tüm devletlerin kimyasal silah kullanımı soruşturulmalı, kınanmalı ve derhal durdurulmalıdır." HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.