KDP Türkiye’nin izinde

Dünya Haberleri —

Frederike Geerdink

Frederike Geerdink

  • KDP, Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink’in Hewlêr’den Rojava’ya geçişine izin vermeyerek sınır dışı etti. Gazeteci Geerdink, 2015 yılında da Türkiye tarafından sınır dışı edilmişti. 

Kürdistan ve Kürtler üzerine yaptığı araştırma ve haberlerle bilinen gazeteci Frederike Geerdink, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Güney Kürdistan’dan Rojava’ya geçmek isterken KDP güçleri tarafından engellendiğini belirtti.  Hewlêr yönetiminin kendisini ‘istenmeyen kişi’ ilan ettiğini kaydeden Geerdink, Kobanê’ye gitmek isterken engellendiğini ve Hewlêr Havalimanı’na götürülerek sınır dışı edildiğini belirtti. Geerdink Twitter hesabında “Irak Kurdistanı bölgesinden sınır dışı edildim” diyerek, Her şeyden önce Irak Kürdistan bölgesi makamlarının, elinde kalemi olan bir kadından bu kadar korkması gerçekten üzüntü verici. Kalemimin iktidar için fazla keskin olmasından gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin kolu uzun

Sınır dışı edilmesinde Türkiye’nin etkisine de işaret eden Geerdink, “Erdoğan’ın kolu uzun” dedi. 

Hollandalı gazeteci, Ocak 2015 ve Eylül 2015’te Türkiye’de de ‘PKK propagandası’ yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmış ve ardından Türkiye’den sınır dışı edilmişti. 

HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.