Kepçe gelmedi, eşim öldü

Murtaza Döner

Murtaza Döner

  • Kendisi yaralı kurtulan ama enkaz altında kalan eşini yitiren 71 yaşındaki Murtaza Döner, "5 gün boyunca yardım geç geliyor, kepçe yok ve eşim hayatını kaybediyor" dedi. 

MA'dan Adnan Bilen ve Yüsra Batıhan'ın haberine göre;  Elbistan’da yaşanan ikinci depremde Aydın Sitesi’nin yıkılmasıyla Murtaza ve eşi Fatma enkaz altında kaldı. Murtaza dede 9 saat sonra enkazdan iki gencin yardımıyla yaralı bir şekilde çıkarılırken, eşi Fatma ise bulunmayan kepçe ve yapılmayan arama kurtarma sonucu 5 gün sonra enkazdan hayatını kaybetmiş halde çıkarıldı.

Hastaneden kısa bir süre önce taburcu edilen Murtaza dede, eşiyle geçtiği sokakları, yolları, oturduğu bankları geziyor ve yitip giden anılarını arıyor… Murtaza dede, eşiyle birlikte geçirdiği 50 yılın sonunda ilk kez kendisini bu kadar yalnız hissettiğini söylüyor. "5 gün boyunca yardım geç geliyor, kepçe yok ve eşim hayatını kaybediyor” diyen Döner, şunları paylaştı:

“Ben enkaz altındayken Fatma’ya seslendim, hatta çok seslendim. Sadece sol elimi çalıştırabiliyordum. Ağzımı sildim, önümdeki toprağı deştim, vücudumun her yerinden kan akıyordu. ‘Beni kurtarın’ diye bağırdım ama kimse gelmedi. Biraz daha toprağa kazınca bir aydınlık gördüm. Sonra çok bağırdım ve bir genç geldi, beni oradan çıkardı. Ben onlara ‘eşimi çıkarın aman aman onu kurtarın’ dedim. Sonra beni hastaneye götürdüler. Akrabalarım günlerce uğraşıyorlar ama kepçe olmadığı için Fatma’yı çıkaramıyorlar. Telefonum yoktu, kimin telefonunu bulduysam kardeşimi aradım Fatma’yı sordum. Hep bana ‘Kepçe gelmedi’ dediler, aradım ‘Kepçe gelmedi’ dediler. Çaresiz hastanede bekledim. İkimiz de yaşlıydık ve birbirimize tutunuyorduk. Keşke Fatma gitmeseydi de ben kalsaydım o enkazın altında. Fatma’nın olmadığı yerde ben ne edeyim.” MARAŞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.