Kiev'e kamikaze İHA’larıyla saldırı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i dün bir kez daha kamikaze SİHA’larıyla bombaladı. Saldırıda kullanılan İHA’ların İran yapımı olduğu açıklandı ancak Tahran bu iddiayı reddetti.

Rusya dün yine Ukrayna'nın başkenti Kiev'e kamikaze İHA’larıyla saldırı düzenledi. Kiev’de sabah saatlerinde en az 5 patlama sesi duyuldu. Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, hava saldırılarında sivillerin yaşadığı bazı binaların hasar aldığını söyledi. Ancak ölü ve yaralı sayısına dair bilgi vermedi. 

Geçen hafta da vurmuştu
Rusya geçtiğimiz haftalarda da İHA'larla Ukrayna'nın sivil altyapısını hedef alan saldırılar düzenlemişti. Geçen hafta Kiev'e yönelik saldırılarda en az 19 kişi hayatını yitirmişti. 

‘SİHA’ları İran veriyor’
Dünkü Rus saldırılarının ardından Kiev yönetimi, İran'ın kamikaze insansız hava araçlarını gösteren bir fotoğraf da yayınladı. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da bu İHA’ları Rusya'ya İran'ın verdiğini ileri sürdü.

Tahran suçlamaları reddediyor
İran ise Rusya’ya İHA verdiği yolunda yöneltilen suçlamaları reddetti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanaani, “Savaşta tarafların hiçbirine silah vermedik” dedi. KİEV / TAHRAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.