Kimyasal vahşete öfke: Harekete geçin!

Dünya Haberleri —

.

.

  • Avrupa'daki Kürtler, 17 gerillanın katledildiği kimyasal vahşete karşı ayağa kalktı. Şehit gerillaların fotoğraflarının taşındığı eylemlerde Türk devletine öfke yağarken, Avrupalı devletler ile BM ve OPCW’ye ise “harekete geçin” çağrısı yapıldı.

Avrupa'da yaşayan Kürtler, Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı ayağa kalktı. Salı akşamı eş zamanlı olarak Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya, İngiltere, Danimarka ve Yunanistan protesto edildi. Göstericiler, verilen onca dosya ve belgeye rağmen şimdiye kadar kimyasal saldırılara karşı harekete geçmeyen Avrupalı devletler ile Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) gibi kurumlara “Kimyasal vahşet sizin sessizliğinizin eseri” mesajı verdi.

FREIBURG
Kürtler ve dostları şehir merkezinde gösteri yaparak kimyasal saldırılara karşı uluslararası kurumları göreve çağırdı. Eylemde "Faşist Erdoğan" ve “Katil Erdoğan” sloganları atıldı. 

HAMBURG
Merkez tren istasyonu önünde toplanan Kurdistanlılar, kimyasal saldırılarda yaşamını yitiren gerillaların fotoğraflarını taşıyarak sık sık "Şehit Namirin”, "Bijî Berxwedana Gerila" ve “Kurdistan Faşizme Mezar Olacak" sloganları attı. Okunan bildiride ise kimyasal silahların Avrupa menşeili olduğuna dikkat çekilerek bu devletlerinde insanlık suçuna ortak olduğu belirtildi. 

KİEL
Kiel Merkez Tren istasyonu önündeki gösteride yapılan konuşmalarda da kimyasal silah kullanımının insanlık suçu olduğuna dikkat çekildi.
 
DARMSTADT
Çok sayıda Kürt, şehir merkezindeki Luisenplatz'da buluşarak Türk devletinin kimyasal saldırısını kınadı. Mitingde Türk devletinin saldırılarına öfke yağarken, sık sık “Bijî Gerila”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları atıldı. 

MANNHEIM
Şehir merkezinde gerçekleştirilen mitingde yapılan konuşmalarda, “Mücadeleyi yükselterek gerillaya sahip çıkmanın tüm yurtsever ve onurlu Kürt halkı ve dostlarının görevi olduğu” vurgulandı.
 
STUTTGART
Kürtler ve dostları Kobanê Meydanı’nda eylemde sık sık “Terörist Erdoğan" sloganları attı ve Avrupa'nın sessizliğini kınadı. 

FRANKFURT
Hauptwache'deki eylemde OPCW ve Avrupalı kurumların sessizliğine tepki gösterilerek “Türk devleti bu sessizlikten yararlanarak kimyasal silahlarla toplu katliamlar yapmaya devam edecek” denildi. 

HANNOVER
Kürt gençleri kimyasal silah saldırılarını protesto etmek için Hannover kentinde afiş asma ve yazılama gerçekleştirdi. 

DÜSSELDORF
Merkez tren istasyonu önünde gösteri yapıldı. Düsseldorf, Duisburg bölgesindeki Kürt yurtseverlerinin yoğun olarak katıldığı eylemde saldırılar kınandı. 

MÜNİH
Şehir merkezinde bir araya gelen eylemciler adına okunan bildiride kimyasal silah kullanımının insanlık suçu olduğuna dikkat çekildi. 

LONDRA
Wood Green Kütüphanesi önünde eylemde Türk devleti kınanırken, saldırılara karşı direnen gerillaya destek verildi. Eylem Çerxa Şoreşe marşıyla son buldu.

PARİS
Fransa’nın başkenti Paris’in Grigny banliyösünde TCŞ üyesi gençler işgal saldırılarına karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren yürüyüşte gençler saldırıları kınayarak, sık sık “Bimre Xiyanet“ ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganı attı.

BORDOEAUX
Bordoeaux şehrinde de Kürtler kimyasal saldırılara karşı ayaktaydı. Acil çağrıyla toplanan Kürtler Türk devletini kınayan sloganlar attı.

MARSİLYA
Kimyasalla şehit düşen 17 gerilla için yüzlerce kişi Avrupa Birliği temsilciliği önünde bir araya gelerek 2 saat boyunca oturma eylemi gerçekleştirdi. Kürtler ve dostları, şehit düşen 17 gerillanın fotoğrafların bulunduğu pankartı da temsilcilik önüne asarak, “İşbirlikçi Avrupa" sloganları attı.

MONTPELLIER VE DRAGUIGNAN
Montpellier ve Draguignan şehirlerinde de Kürt halk sokağa indi. Her iki şehirde gerçekleştirilen eylemlerde Türk ordusunun kimyasal saldırıları kınandı ve tüm Kürdistanlıların alanlara çıkması çağrısı yapıldı.

BERN
Bahnhof Meydanı’nda bir araya gelen Kurdistanlılar şehit düşen 17 gerillanın fotoğraflarını taşıyarak, “Bijî Berxwedana Gerila” sloganlarıyla İsviçre Parlamentosu önüne kadar yürüdü. Gösteride Bern Şehit Atakan Mahir Meclisi adına konuşan Burhan Karakoç ise uluslararası topluma seslenerek, “Daha ne kadar bekleyeceksiniz? Hangi kanıtı size sunalım? Her şey gayet açık değil mi? Türkiye devleti kimyasal silah kullanıyor. Neden karşı çıkmıyorsunuz?” diye sordu. Enternasyonalistler adına yapılan konuşmalarda ise gerillalar için gaz maskesi toplama kampanyası başlatıldığı dile getirildi. 

CENEVRE
Merkez postane önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, kimyasal silah kullanımını teşhir eden beyaz tulum ve maskeler takarak sloganlarla yürüdü. Yürüyüşün ardından merkez tren istasyonu içerisine giren eylemciler gerilla direnişinin sahiplenildiği sloganlarla oturma eylemi düzenledi.

ZÜRİH
Merkez tren istasyonu içerisinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları burada bir miting düzenleyerek Türk devletinin kimyasal silah kullanımını teşhir etti. 

BASEL


Claraplatz'taki eylemde konuşan CDK Basel Eşbaşkanı Nejla Dersim “Kürt halkının çocuklarına yönelen savaş ve insanlık suçlarına karşı uluslararası kurum ve devletlerin suskunluğunu kabul etmiyoruz” dedi. 

KOPENHAG
Kürdistanlılar, Türk devletinin savaş suçlarına karşı Birleşmiş Milletler’in önünde bir protesto mitingi yaparak 
"Yaşasın Werxelê ve Avaşîn'ın direnişi", "Kimyasal silah kullanmak suçtur" ve "Sessiz kalmak suçtur, ortak olma” sloganları attı.


 
VİYANA
Acil eylem çağrısıyla buluşan çok sayıda eylemci, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı AGİT’in merkez binası önünden Stephanplatz'a kadar katliamı kınayan sloganlarla yürüdü.

ATİNA
Atina’da bulunan Lavrio Kampı’nda kimyasal saldırılara karşı önce yürüyüş ve sonra ise bir basın açıklaması yapıldı. HABER MERKEZİ

Katliam sizin eseriniz

Avustralya’nın Sidney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından dün yapılan eylem, Town Hall Meydanı’nda gerçekleşti.
Eylemde konuşan DKTM Eşbaşkanı Gülê Ros, Avrupa ve Avustralya hükümetleri ile OPCW’nin sessizliğini kınayarak, “Türk devleti bu sessizlikten yararlanarak kimyasal silahlarla toplu katliamlar yapmaya devam edecek” diyerek vicdan sahibi herkesi göreve çağırdı.
Gösteriye katılan Green Left Zeekly gazetesinin yazarı Peter Boyle de Avustralya, ABD ve Avrupa hükümetlerinin tavrını eleştirerek “Türk devleti insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları işliyor. Egemen güçler görmezlikten geliyor” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.