KNK: 23 yıldır kesintisiz mücadele

Yurt Dışı Haberleri —

KNK

KNK

  • 23. kuruluş yıl dönümünü kutlayan KNK, “Sömürgeci güçlerin saldırı ve işgallerine karşı her zaman ayakta olmaya ve öncülük misyonunu yüklenmeye devam edeceğiz” dedi. 

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), 24 Mayıs 1999 yılında Hollanda’nın Amsterdam kentinde çok sayıda Kürt örgüt ve şahsiyetin katılımı ile kuruldu. 23. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle dün yazılı açıklama yapan KNK Yürütme Konseyi, “22 yıl Kürdistan halkının haklı davası amacıyla aralıksız mücadeleyle geçti. 22 yıl, ulusal birlik ve ortaklığı kurma yolunda birleşik ulusal bir diplomasiye ve Kürt halkının haklı mücadelesine dost olacak halklara ulaşmakla geçti” dedi. 

KNK, geçen zaman boyunca durmaksızın bir çok kongre ve toplantı gerçekleştirdi, uluslarası kuruluşlar ve farklı ülkenin parlementerleriyle Kürt sorunu ve mücadelesi üzerine yüzlerce toplantı yaptı. Lobi faliyetinin yürütülmesi için binlerce gönüllü ve gözlemciyle sonuç alıcı çalışmalar yaptı. Onlarca konferans örgütledi. Kürtler arası iç diyalog görüşmeleri gerçekleştirdi. Kürdistan’daki bütün partiler, dernekler ve etnik inançlar arasında bir köprüye dönüştü.

Bir araya gelmek elzem

KNK’nin 22 yıl boyunca verdiği kesintisiz mücadeleyle Kürtler ve Kürdistan mücadelesi için önemli bir yeri olduğunun altı çizilen açıklamada, “KNK’nin güçlenmesi ve ulusal anlamdaki rolünü daha iyi oynaması için; çabaya, ciddi ve kesintisiz bir mücadeleye, stratejik düşünme ve geleceği iyi okumaya, Kürdistanlıların bütün farklılıklarıyla bir araya gelmesine ihtiyaç var” denildi. 

Dört parçayı buluşturuyor

“KNK, bir platform ve Kürt mücadelesinin önemli ve etkili bir kanalı olarak dört parça Kürdistandaki bütün Kürtlerin mücadelesine ve çalışmalarına destek veriyor” diyen KNK Yürütme Konseyi şu mesajı verdi: “KNK, sömürgeci güçlerin saldırı ve işgallerine karşı her zaman ayakta olmuş öncülük misyonunu her zaman yüklenmiş ve yüklenmeye de devam edecektir. KNK’nin 23. yıl dönümü bütün halkımıza kutlu olsun. Özgürlük şehitleri ve değerli ailelerine, Kürdistan’ın başarısına ve onun için mücadele eden insanlara kutlu olsun. İlk günden bugüne Kürdistan Ulusan Kongresi için değerli ve önemli çalışmalar yapan, halen aktif mücadelenin içinde olan bütün üyelerine kutlu olsun. Kürdistan’ın bütün tutsaklarına armağan olsun. Önerisi ve çabalarıyla KNK’nin kurulmasına öncülük eden Sayın Abdullah Öcalan, zindanda avukatlarıyla görüşürken ilk isteği şuydu: ‘Ulusal birliği yaratmak için acele edin.’ Özgürlük savaşçılarına, gerillaya, peşmergeye, halk savunma güçlerine ve ulusumuza kutlu olsun. Hayatını yitiren bütün yoldaşlarımıza kutlu olsun.”

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.