Köln DKTM yönetimini seçti

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Almanya'nın Köln kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) 9. olağan kongresini gerçekleştirdi. Köln'de bulunan Eurosaal Düğün Salonu'nda pazar günü gerçekleşen kongreye 200’e yakın delege, misafir ve Kürdistanlı katıldı.

Kongrede TJK-E adına ilk konuşmayı yapan Tuğba Hezer, Ermeni Soykırımı’nın yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “Türk devleti benzer bir soykırımı da Kürt halkına yapmak istiyor” diyerek, her alanda direnişin önemine vurgu yaptı. 

Savaşa sessiz kalamayız

Kongreye katılarak bir konuşma yapan HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Türk devletinin işgal saldırısına işaret ederek, “Bu savaş karşısında sessiz kalamayız. Türkiye’yi yönetenler 2015'ten itibaren Kürt halkına karşı yeni bir konsept devreye koymuş durumda. Bu savaş konseptine karşı hep beraber mücadele etmeliyiz” dedi. 

KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever ise yaptığı konuşmada meclislerin ve örgütlü toplumun önemine vurgu yaptı. 

Sünger ve Karaaslan eşbaşkan

Kongre, konuşmaların ardından bir yıllık faliyet raporunun okunmasıyla devam etti. Yürütülen tartışmalar ardından yeni yönetim seçildi. 9 komisyon ve 35 meclis üyesiyle yola devam edecek Köln DKTM’nin yeni eşbaşkanları Ayten Sünger ve Zeynel Karaaslan seçildi.

KÖLN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.