Köln’de 100. Adalet Nöbeti

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Türkiye’deki tutsaklarla dayanışma için Köln’de devam eden Adalet Nöbeti’nin 100.’sü gerçekleşti.

Dayanışmanın Sesi Derneği (Stimmen der Solidaritat), Türkiye’deki siyasi tutsaklar, gazeteciler ve tutuklu Alman vatandaşlarına özgürlük talebiyle 100. Adalet Nöbeti’ni gerçekleştirdi. Köln Belediyesi önünde gerçekleştirilen eyleme, Köln Belediye Başkanı Dr. Ralph Elster, Belediye Meclis üyeleri Claudia Brock ile Jörg Detjen, NRW Milletvekilli Claudia Kirsch, Gazeteci-Yazar Kerem Schamberger, Türkiye'de bir dönem tutsak kalan sanatçı Hozan Canê ve kızı Dilan Örs ile NRW eski milletvekilli Hamide Akbayır, Stimmen der Solidaritat yöneticilerinden Naciye Alpay, Yazar Said Boluri ile Sosyalbilimci Adil Demirci katıldı.

4,5 yıldır meydanları terk etmedik
Köln Belediye Başkanı Elster bir dönem Türkiye’de tutsak kalan Adil Demirci’ye özgürlük talebiyle başlattıkları bu eylemin geleneksellemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Köln için bir zenginlik oldu. Türkiye ve İran’da rehin kalan vatandaşlarımızın Köln Belediyesi olarak arkalarındayız” dedi. Belediye Meclis Üyesi Detjen ise, “4,5 yıldır Köln meydanlarını terk etmedik. Bu eylemimiz aynı zamanda Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş, Osman Kavala başta olmak üzere tüm siyasi tutsaklar içindir” dedi. 
Eylemde, Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşları Patrick Kraicker, Nahid Taghavi, Erdener Demirel, HDP eki eşbaşkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ile Aysel Tuğluk, hasta tutsak İsmail Yılmaz ile Gezi tutsaklarının dövizleri taşındı.
Köln’deki nöbet eylemi her ayın ilk Çarşambası yapılıyor. KÖLN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.