Köln’ün sorunlarını çözmeye aday

Dünya Haberleri —

Klaus Uckrow

Klaus Uckrow

  • NRW’de Pazar günü yapılacak yerel parlamento seçimlerde yarışacak adaylardan FDP’li Klaus Uckrow, Köln’ün sorunlarını çözmek için yeni projelere odaklanacağını söylüyor.

BERDAN DOĞAN/FRANKFURT

Almanya’nın en büyük eyaletlerinden 18 milyon nüfuslu Kuzey Ren Vestfalya’da (NRW) Pazar günü yapılacak yerel parlamento seçimleri için partilerin ve adayların çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor.

Uckrow FDP’den aday

Seçimlerde aday olanlar arasında Kürt dostu bir isim olan Klaus Uckrow da var. 58 yaşında ve iki çocuğu olan Uckrow Hür Demokrat Parti’den (FDP) aday. Niehl'de gazeteci olarak çalışan Uckrow, 2017'deki eyalet seçimlerine Köln-Mülheim seçim bölgesinde doğrudan aday olarak katıldı ve ikinci oyların yüzde 11,1'ini alarak FDP için şimdiye kadarki en iyi sonucu aldı. 

Odak noktası göz ardı edilenler

Pazar günü seçilirse ana hedefinin Köln’ün Mülheim semtinde yaşayanların sorunlarına odaklanmak olduğunu belirten Uckrow, “Köln'ün bu kısmı genellikle göz ardı ediliyor. Örneğin, trafik ve şehir altyapı, okullar ve hastaneler konusunda burası dikkate alınmıyor” diyor. Uckrow, seçilmesi halinde birçok sorun ile ilgileneceğini söyledi. Kürtlerin Köln kentinde birçok işyeri olduğunu söyleyen Uckrow, “Kürt işverenleri yaşadıkları bürokratik engel yükünden kurtarmak istiyorum” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.