Komutan Armanc: İnisiyatif gerillada

HPG Merkez Karargah Komutanlarından Haki Armanc

HPG Merkez Karargah Komutanlarından Haki Armanc

  • HPG Merkez Karargah Komutanlarından Haki Armanc, Türk ordusunun tıkanmanın ardından 25 Mayıs'ta yöneldiği Zap'ın batısında da inisiyatifin gerillada olduğunu söyledi. Armanc, buraya saldırının beklendiğini, ona görehazırlık yapıldığını, aslında Türk ordusunun tuzağa düştüğünü belirtti. 

HPG Merkez Karargah Komutanlarından Haki Armanc, ANF'ye yaptığı açıklamada, 25 Mayıs'tan sonraki saldırı ve direnişle ilgili ayrıntılar da paylaştı:

Tıkanan ve ağır darbeler alan Türk ordusu, 25 Mayıs’ta Zap’ın batısındaki Fileha köyü ve Girê Hakkarî'ye saldırı başlattı. Aslında bu saldırıya hazırlıklı değildi, ancak Zap’ta ağır darbelerin etkisini kırmak ve 'perasyonumuzu aşama aşama uzatıyoruz' mesajını vermek istedi. Gerilla içinse sürpriz değildi, zaten bekliyordu. Şu ana kadar gerekli cevaplar verildi. Arkadaşların hazırlıklarını yaptıkları yerlerdi. Düşman için bir tuzaktı, denilebilir. Şimdi düştüğü tuzakta çok büyük sorunlar yaşıyor. İlk geldiği yerde sürekli vuruluyor. Henüz tünellere ulaşmadan onlarca saldırısı kırıldı.

HPG Merkez Karargah Komutanlarından Haki Armanc

Girê Hakkarî hattına gelip yerleşmek istedi ama kırılıp gerisin geri kaçtı. Fileha köyü ve Girê Hakkarî'deki eylemlerde birçok görüntü var. Parça parça yayınlanacak. Bu saldırı sonrası düşman kaçtı. 3-4 gün uzak kaldı ve başını bile kaldıramıyordu. 3-4 gün sonra tekrar gelmek istedi ama arkadaşlar bir kez daha vurdu. Yaklaşık 12 gün oldu; düşman daha yeni tünellerin önüne gelip bombardıman yapıyor ama sonuçsuzdur. 

Şehîd Zamanî'de de aynı şey gelişti. Geldiklerinde arkadaşlar bombalarla aralarına girip vurdu. Oradan da kaçtılar, arkalara saklandılar.
Şu anda tünellerinin girişinde değiller. Kendilerini köşelere saklamışlar ki arkadaşlar onları görmesin. Bazı tünellere gelip bombardıman yaparak arkadaşları etkisiz kılmak istiyorlar. Arkadaşların buna karşı tedbirleri vardır. Zaten nereden gelirse gelsin, arkadaşlar 24 saat hazırdır.

Coşkuları, moralleri yerindedir.
Halkımız bunu bilmelidir; düşman, orada kırılacaktır! Korku ve kaygıyla uzatmak istiyor. Bir mermi patladığında her biri bir tarafa kaçıyor. Yani Zap’ta perişan olmuş bir ordu, nasıl oradan çıkacak; doğrusu insan merak ediyor.

Arkadaşlar sabırlıdır; bekliyorlar, izliyorlar. İstiyorlar ki düşman daha da ileri gelsin, daha güçlü eylemler yapabilsinler. Arkadaşlarımız soğukkanlılıkla yaklaşıyor.

Zap, Fileha köyü ve Girê Hakkarî'deki durum arkadaşların kontrolündedir. Düşman, geldiği yerde şu an durmuş vaziyettedir. Arkadaşlar takip ediyor, en ufak bir hareketlenme olunca darbe vuruyor. Ölüleri çok oluyor. Çoğunlukla Skorsky, Kobralar gün içinde kalkamıyor. Gece vakti, gizli bir yere çekiyorlar, gidiyorlar.

Elbette düşman, tüm imkanlarını kullanıyor. İki devlet arasında olsaydı bile o kadar çetin savaşamazlardı. Bu, kamuoyunun çok gündemi olmuyor. Çok dikkat çekicidir; Türk devleti, uluslararası alandan aldığı desteği, bölgede de Kürt hainlerden aldığı desteği ve tüm imkanlarını Kürt savaşçılarına karşı hayata geçiriyor. Küçük bir tepede bir tünel girişi yüzlerce defa bombalanmış yani. Bazı tepeler renk değiştirmiş.

Coğrafyası değişmiş bu tepelerin. O kadar patlayıcı, o kadar savaş uçağını kullanma, binlerce obüsle, Kobrayla her yeri vuruyor. Yani tüm tekniği bu bölgede kullanıyor ama askerini oraya indirdiği, yürümeye başladığı anda vuruluyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.