Kongre ardından ilk toplantı

Yurt Dışı Haberleri —

FCDK-KAWA

FCDK-KAWA

  • Almanya’da yaşayan Kürdistanlıların çatı örgütlerinden olan FCDK/KAWA meclis toplantısını 25 Temmuz’da Darmstadt Demokratik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 

 

"Örgütlenelim, Önder Apo’yu ve Kürdistan’ı özgürleştirelim" gündemiyle gerçekleştirilen toplantıya, FCDK/KAWA’ya bağlı meclis ve komünlerde yer alan 100’ü aşkın kişi katıldı. 25 Mayıs’taki kongre ardından düzenlenen ilk ara dönem meclis toplantısında, şimdiye kadar yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

FCDK/KAWA Eşbaşkanı Abdulvahap Alper, federasyonlarına bağlı 24 meclis ve 6 komün olduğunu belirterek, Hessen ve Saarland’daki büyük kurumlar arasında yer aldıklarını ancak meclislerinin buna denk bir çalışma yürütemediğini vurguladı. Bunun kendileri için öz eleştiri konusu olduğunu kaydeden Alper, “Özellikle meclislerimizin motor gücü olan kadın ve gençliği çekme noktasında zayıf kalıyoruz. Her dernek kendi bünyesinde mutlaka başta kültürel faaliyetler olmak üzere, gençleri çekebilecek etkinlikler üretmek zorundadır. Kurumlarımız ne kadar büyür, etkinliğini arttırırsa Almanya siyasetinde de o kadar söz sahibi oluruz" dedi.

Toplantı meclis üyelerinin değerlendirme ve önümüzdeki döneme ilişkin planlaması ardından sona erdi.

DARMSTADT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.