Kör, sağır, dilsiz olmayın

Dünya Haberleri —

İsveç Sol Parti Merkezi Komite Üyesi Yekbun Alp

İsveç Sol Parti Merkezi Komite Üyesi Yekbun Alp

  • İsveç Sol Parti Merkezi Komite Üyesi Yekbun Alp, Türk devletinin işgal saldırılarına sessiz kalan Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve dünya kamuoyuna “Kürtlere saldıran Türkiye’ye karşı kör, sağır ve dilsiz olmayın” çağrısı yaptı.

ERKAN GÜLBAHÇE

Türk devletinin KDP işbirliği ile Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına Avrupa’dan tepkiler gelmeye devam ediyor. İsveç Sol Parti Merkezi Komite Üyesi Yekbun Alp da saldırılara tepki göstererek, KDP’nin ihanetçi çizgide olduğunu söyledi. Alp, Türk devletinin işgal saldırılarıyla Irak’ın egemenlik haklarını ve uluslararası hukuku da ihlal ettiğini ifade etti.

Utanç verici

İşgal saldırılarının KDP ortaklığıyla yapıldığını hatırlatan Alp, şunları söyledi: “Bu utanç verici bir durum. Bir Kürt partisi nasıl olur da kendi eliyle Türk devletine gerillaya, Şengal ve Rojava’ya saldırması için yol açar. Bu Birakûjî değil, doğrudan ihanettir. KDP yaptıklarını gözden geçirmeli.”

Parlamentoya taşınacak

Sol Parti’nin Türkiye’nin işlediği suçlar karşısında hiçbir zaman sessiz kalmadığını ve şimdi de kalmayacağını vurgulayan Alp, ne yapabilecekleri konusunda Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ile görüştüklerini söyledi. Ayrıca Sol Parti olarak Türk devletinin saldırılarını İsveç Parlamentosu’nda, Avrupa Konseyi’nde ve Avrupa Parlamentosu’nda gündeme getirecekleri bilgisini verdi. 

İsveç silah satmıyor

Sol Parti’nin girişimleri sonucunda İsveç’in Türkiye’ye silah satmayı durdurduğunu aktaran Alp, “Ancak bu tek başına yeterli değil. Diğer Avrupa devletlerinin de silah satışına son vermesi için daha etkili çalışma yürütülmesi gerekiyor” dedi. 

Suç ortağı olmayacağız

Ukrayna savaşıyla birlikte İsveç’in de NATO üyesi olmayı istediğini anımsatan Alp, “Sol Parti olarak NATO üyeliğine karşıyız. Çünkü NATO üyesi Türkiye’nin ortağı ve Türkiye’nin suç ortağı olmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Kirli savaşa destek olmayın

Türk devletinin saldırıları karşısında Batı’da büyük bir sessizliğin olduğunu vurgulayan Alp, “Sessizliğin kırılması gerekir. Saldırılara sessiz kalmak işgale ortak olmak anlamına gelir” tespitinde bulundu. Saldırılara tepki göstermeyen Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nu da eleştirerek şu çağrıda bulundu: “Kürtlere karşı yürütülen kirli savaşa destek olmayın. Türkiye’ye karşı kör, sağır ve dilsiz kalmayın.”

Dünya halkları borcunu ödemeli

Kürt siyasetçi dünya kamuoyuna da şöyle seslendi: “Kürtler, DAİŞ’e karşı insanlığı savundu. Kürtler büyük bedeller vererek, DAİŞ gibi büyük bir tehlikeyi ortadan kaldırdı. Bu nedenle dünya hakları Kürtlere borçlu. Şimdi de dünya halkları Kürtler için harekete geçmeli ve borcunu ödemeli.”

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.