Kosova’da barikatlar kalkıyor

Dünya Haberleri —

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic

  • Kosovalı eski Sırp polis memuru Dejan Pantic’in serbest bırakılması ile çatışma sınırına gelen Sırbistan ve Kosova arasında gerilim düştü. Pantic’in tutukluluk kararı, ev hapsine çevrildi. Sırplar kararı için "zafer" dedi.

Hakkında verilen tutukluluk kararı Kosova ile Sırbistan arasında gerginliğe yol açan eski Kosovalı Sırp polis memuru Dejan Pantic'in cezaevinden çıkarılarak ev hapsine konulacağı açıklandı. Priştine’nin cezayı ev hapsine çevrilmesi, Sırbistan'daki yetkililerce "zafer" olarak nitenlendirildi.

Pantic'in serbest bırakılmasının ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in Kosovalı Sırplardan protestoları sonlandırmalarını istediği açıklandı. Kosovalı Sırplarla iletişimden sorumlu Sırp hükümet yetkilisi Petar Petkovic, Vucic'in göstericilerin kovuşturmadan muaf tutulacağı konusunda güvence de verdiğini söyledi.

Perşembe günü barikatlar kalkacak

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırbistan'ın Kosova sınırı yakınlarındaki Raşka Kışlasında Kosovalı Sırplarla görüşmesi ardından açıklama yaptı.

Oldukça zor bir gece ve görüşme geçirdiklerini ifade Vucic, "Kosovalı Sırplardan barikatların kaldırılmasını rica ettim. Barış ve huzurun devam etmesini istedim. Herkesi dinledim. Verilen sözlerin yerine getirileceğine inanıyorum."dedi.

Vucic, Kosovalı Sırplar arasında güvensizlik duygusunun devam ettiğini belirterek, "Perşembe günü öğleden önce barikatlar kaldırılacak. Bu 2 saatte bitecek bir iş değil. Belki 24, belki de 48 saat sürebilir ama barikatlar kaldırılacak." diye konuştu. BELGRAD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.