Kurdistan ve Türkiye'den Kısa Kısa

.

.

  • Babasının cenazesine getirilmedi
  • Manap'a tahliye sonrası gözaltı
  • Eşbaşkan Karasu tutuklandı
  • Kurt’un tahliyesi engellendi
  • Şenyaşar'dan Urfa öncesi mesaj

Babasının cenazesine getirilmedi

İmralı Cezaevi'nde tecrit altında tutulan Veysi Aktaş’ın, önceki gün yaşamını yitiren babasının cenazesine katılmasına izin verilmedi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’la birlikte İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde ağır tecrit koşullarında tutulan ve uzun bir süredir haber alınamayan tutsak Veysi Aktaş'ın babası Abit Aktaş, önceki gün yaşamını yitirdi. Asrın Hukuk Bürosu, Aktaş'ın babasının cenaze törenine katılması için yaptığı başvuruya cevap verilmedi. Abit Aktaş’ın cenazesi Amed’in Rezan ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Aktaş için dün Rezan ilçesinde bulunan Cemil Kaya Yas Evi'nde kurulan taziye Cumartesi gününe kadar sürecek. BURSA

Manap'a tahliye sonrası gözaltı

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nden 30 yıllık tutsaklığın ardından tahliye edilen Şadiye Manap, cezaevinden çıkmadan gözaltına alındı.

Riha’da 1992’de gözaltına alınan ve Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Şadiye Manap’a, müebbet hapis cezası verildi. Tutuklandığında henüz 24 yaşında olan Manap, sırasıyla Urfa, Midyat ve son olarak da Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuldu. Cezaevinde kaldığı süreçte sayısız defa işkenceye maruz kalan Manap, 30 yılın ardından dün sabah saatlerinde tahliye edildi. Manap, tahliye işlemlerinin ardından daha önce hakkında yürütülen 2020 tarihli bir soruşturma gerekçe gösterilerek polislerce gözaltına alınıp Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Açılan soruşturma kapsamında daha önce ifadesi alınan Manap’ın, Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde bekletildi. Gazetemiz baskıya hazırlanırken avukatlarıyla görüştürülmeyen Manap'ın bekleyişi sürüyordu. KOCAELİ

Eşbaşkan Karasu tutuklandı

HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sultan Karasu, tutuklandı.

HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sultan Karasu, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı bir soruşturma kapsamında 27 Kasım günü Çanakkale’nin Küçükkuyu ilçesinde bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Karasu, Balıkesir’e götürüldü. Dört gün boyunca Balıkesir Emniyet Müdürlüğünde tutulan ve gözaltı süresi uzatılan Karasu’nun dosyasına da gizlilik kararı getirildi.

Balıkesir Adliyesi’ne çıkarılan Karasu, savcılık ifadesi ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Karasu çıkarıldığı mahkemece “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı.   Karasu’nun Balıkesir Kepsut Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi. BALIKESİR

Kurt’un tahliyesi engellendi

Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Rozerin Kurt’un tahliyesi, “disiplin” cezası gerekçesiyle infazı yakılarak engellendi. 

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Rozerin Kurt’un infazı yakılarak tahliyesi engellendi. 2016'da tutuklanan Kurt, verilen 8 yıl 9 ay hapis cezasını bitirdiği 28 Kasım’da koşullu salıverilmesi gerekirken, aldığı “disiplin” cezası nedeniyle infazı yakıldı. 

İnfaz Hakimliği tarafından infazın yakılmasıyla ilgili tebliğ edilen belgede, şu ifadelere yer aldı: “…hükümlünün yasal kaldırılma tarihi dolmamış disiplin cezası bulunması nedeniyle şartları oluşmadığından, İdare ve Gözlem Kurulunun gündemine alınmayarak, yeniden değerlendirme tarihi olan 28 Kasım’da koşullu salıverilmemesine, hükümlünün disiplin cezası yasal kaldırılma tarihi olan 1 Mart 2023’te koşullu salıverilme işlemlerine esas hakkında iyi hal değerlendirilmesi yapılabileceği anlaşılmıştır.” ANKARA

Şenyaşar'dan Urfa öncesi mesaj

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar Ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Riha’ya (Urfa) yapacağı ziyarete işaret ederek, “Hiçbir seçim vaadi, adalet isteyen annenin çağlığından daha etkili değildir” dedi. 

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 634. gününde.

Aile, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Aralık'ta kente düzenleyeceği ziyarete işaret ederek, “Hiçbir seçim vaadi, çocukları ve eşi gözleri önünde katledilen ve 633 gündür adliye kapısında adalet isteyen annenin çağlığından daha etkili değildir. Bütün onurlu Urfa halkı bu zulmü takip ediyor. @RTErdogan Urfa’da bir tercih yapacak!” paylaşımında bulundu. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.