Kürdistan ve Türkiye haber turu

.

.

Tutsaklara disiplin cezası

Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Tuba Sert, İmralı tecridine karşı girdikleri açlık grevinden ötürü kendilerine disiplin cezalarını verildiğini belirtti.

Mersin Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tuba Sert, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, İmralı tecridi ve artan hak ihlallerine karşı 147’inci gününde devam eden açlık grevi eylemlerine ilişkin bilgi paylaştı. 

 Bulunduğu C-6 koğuşunda 9 kişinin olduğunu ve bu 9 kişiden 6’sının açlık grevine girdiğini söyleyen Sert, ”Açlık grevine girenlerde baş ile mide ağrıları, kabızlık ve ishal gibi sağlık sorunları görülüyor. Cezaevi doktorunun bize karşı olumsuz yaklaşımları devam ediyor. Açlık grevine girdiğimiz için hakkımızda disiplin soruşturmaları açılarak, ‘etkinlikten yoksun bırakma’ cezaları veriliyor. İnfaz Hakimliği’ne yaptığımız itirazlar kabul edilmiyor. Pandemi koşullarına rağmen koğuşlarımız aranıyor” diye paylaştı.  ADANA

 

Kürdistan yoğun bakım oranı 10 kat arttı

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Koronavirüs (Kovid-19) pandemisine ilişkin her geçen gün vaka sayısı artıyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Halis Yerlikaya, Kürt kentlerinde yoğun bakımlarda 10 katlık bir artışın yaşandığını, Diyarbakır’da test pozitiflik oranlarının yüzde 3’ten yüzde 25’lere çıktığını ifade etti. Mutant virüslerin yayıldığını dikkat çeken Yerlikaya, bu artışın bölge hastanelerine yansıdığı söyledi.  AMED

 

‘İmha’ kararı verilen tapeler delil yapıldı

Van’da 2 köylünün helikopterden atılması ve gördükleri işkenceyi haberleştirdikten sonra 9 Ekim 2020’de tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur ile Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve gazeteci Nazan Sala, haklarında ”örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın 2 Nisan’da görülen ilk duruşmasında tahliye edildi. 6 ay tutukluluğun ardından özgürlüklerine kavuşan gazetecilerin dosyasına delil olarak sunulan telefon tapelere ilişkin daha önce mahkemenin ”imha edilsin” yönünde karar verdiği ortaya çıktı. Hakimlik sorgusunda gazetecilere sorulan ve iddianamenin ”deliller” kısmında yer alan telefon tapelere ilişkin 24 Nisan 2020 tarihinde ”imha edilmesi” yönünde karar olduğu öğrenildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.