Kürdistanlılar Avrupa’da alanlarda

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Avrupa’daki Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmeye devam ediyor. Çarşamba akşamı Almanya, Fransa ve Belçika’da yapılan eylemlerde özellikle gençlerin yoğunluğu ve etkisi dikkat çekiciydi. Süleymaniye’de protesto edildidi.

Almanya’nın Aachen kentindeki gösteriye Kürtlerin dostu Alman gençler de katıldı. Aachen’ın yanısıra Almanya’nın Köln, Stuttgart ve Hannover kentlerinde de gösteriler vardı. Hannover’de Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu’nun (ATİF) organize ettiği gösteride, Türk devletinin işgal saldırılarını görmeyen uluslararası medya kuruluşlarına “üç maymunu oynamaktan vazgeçin” denildi. 

La Provence’a dosya

Protestoların yoğun geçtiği yerlerden biri de Fransa’ydı. Başkent Paris ve Marignane’da gençlerin öncülüğünde gösteriler yapıldı. Marsilya’da ise gençler La Provence gazetesine Türk devletinin işgal saldırıları hakkında bilgi içeren bir dosya sundu.

Liege’de miting

Belçika’nın Liege kentinde ise tren istasyonunda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devleti ve KDP’nin ortak işgal saldırılarını protesto etmek için miting düzenledi.

Toronto’da da protesto

Kanada’nın Toronto kentindeki Kürdistanlılar da Türk Konsolosluğu önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi. Protesto boyunca gerilla lehine slogan atıldı. 

Cumartesi de gösteri var

Kürdistanlılar ile dostları, Cumartesi günü de Avrupa’nın bir çok kentinde eş zamanlı gösteriler yaparak işgal ve ihaneti protesto etmeye devam edecek.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.