Kürt halkı ile birlikteyiz

Dünya Haberleri —

Birmingham kentinde Newroz resepsiyonu

Birmingham kentinde Newroz resepsiyonu

  • İngiltere’de Newroz etkinlikleri kapsamında Birmingham kentinde birçok akademisyen siyasetçi ve belediye başkanının katılımıyla bir resepsiyon düzenlendi. 

Bu yıl İngiltere’de yapılacak Newroz etkinlikleri kapsamında Kürt Halk Meclisi ve Kurdish Progress’in organizasyonuyla Newroz resepsiyonları düzenleyecek. Birmingham belediye binasında West Midlands Büyükşehir Belediye Başkanı Andy Street’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona İşçi Partisi ve Liberal partili meclis üyeleri, akademisyen ve yazarlar ile çok sayıda kişi katıldı.

Kürtlerin ulusal kıyafetleri ile katıldığı resepsiyonda, West Midlands Büyükşehir Belediye Başkanı Andy Street, yerel yönetimler ile Kürt toplumu arasında daha sıkı bağlar gelişmesi gerektiğini ifade etti. Resepsiyonda yapılan diğer konuşmalar da Kurdistan merkezli yaşanan depremden dolayı üzüntüler dile getirilerek, halkın yaralarını sarmak için dayanışmanın süreceği ifade edildi. Kürt halkının yaşadığı ülkeler de karşılaştıkları ağır insan hakları ihlalleri ve sorunlara karşı mücadele edilmesi gerektiği ifade edilen konuşmalar da ‘Kürt halkıyla dayanışalım’ mesajı verildi. Newroz ayı kapsamında 21 Mart’ta Londra Parlamento binasında ve 28 Mart günü Cardiff’te Newroz resepsiyonları düzenlenecek. LONDRA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.