‘Kürt halkının filozofuydu’

Dünya Haberleri —

27 Mayıs’ta Türk devletinin savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanda şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin,  Hollanda, Avusturya, Almanya, Fransa ve İsveç’te yapılan halk toplantılarında anıldı.

Hollanda’nın Den Haag kentinde yapılan etkinlikte Kasım Engin ve YJA-STAR Komutanı Zîn Avesta anıldı. Den Haag Demokratik Kürt Toplum Merkezi’ndeki anmaya KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar konuşmacı olarak katıldı. Aydar, konuşmasında, “Kasım Engin, Kürt halkının sadece militanı, savaşçısı değildi. Aynı zamanda Kürt halkının filozofu, tarihçisi ve gerçekliğiydi. Biz de Kasımların, Zînlerin anısına layık bir toplum yaratmayı kendimize en büyük borç olarak görüyoruz. Onların anısıyla Kürdistan’ı özgürleştireceğiz” dedi. Etkinlikte şehitlerin hayatlarını ve mücadelelerini anlatan sinevizyon gösterimleri yapıldı. Anma etkinliği ‘Şehid Namirin’ sloganlarıyla sona erdi.

Kasım Engin için Avusturya’nın Graz, Almanya’nın Berlin, Bielefeld, Kassel, Hildesheim, Hannover, Fransa’nın Rennes, Toulouse ve İsveç’in Stockholm kentlerinde de anma toplantıları yapıldı.  Toplantılarda şehitlerin mücadelesi ve anılarına bağlılık sözü verildi.

 CARACAS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2026 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.