Kürt sanatçının mekanı kundaklandı

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Almanya’da Kürt sanatçı Destan Doğan’ın üç mekanı kundaklandı. Doğan, Türk paramiliter örgütü Osmanen Germania’yi işaret etti.

Almanya’nın Breisach kentinde bir nargile ve iki Cafebar’ın yan yana olduğu mekan, 30 Aralık gecesi saat 03:30 sıralarında ateşe verildi. Doğan, yaklaşık 600 bin Euro’luk zarara yol açan saldırının detaylarını gazetemizle paylaştı: “Kamera kayıtlarında sadece bir kişinin mekana girdiği görülüyor; ancak bu mümkün değil. 10 dakika içerisinde, 7 otomatın içerisindeki kasayı çıkarıp mekanı kundaklamışlar. Anahtarla çıkarılan kasaların bir kaç dakika içerisinde çıkarılması, aslında bu saldırının profesyonelce organize edildiğini gösterir.”

Türk ırkçılar tehdit etmişti

Daha önce Türk faşistleri tarafından defalarca tehdit edildiğini ve davalı olduğunu anlatan Doğan, bu saldırının da ırkçı bir saldırı olabileceğini söyleyerek Osmanen Germania’yı işaret etti. Doğan şüphelerini saldırıyı araştıran polisle de paylaştığını açıkladı. “Türk çeteciliğinin Almanya şubesi” olarak da bilinen “Almanyalı Osmanlılar-Osmanen Germania” çetesi, uyuşturucu, kara para aklama, silah kaçakçılığı, adam yaralama, haraç, şantaj gibi tipik organize suç çetesi faaliyetleri yürütüyor. Almanya Temmuz 2018’de daha önce eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ün para verdiğini iddia ettiği Osmanen Germania’nın faaliyetlerine yasak getirdi.

BREISACH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.