Kürt siyasetçi Öcalan’a eziyet

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Alman Ceza Kanunu’nun 129/b maddesinden tutuklu yargılanan 58 yaşındaki Kürt siyasetçi Abdullah Öcalan ağrı içinde günlerce hücrede tutuldu, yetmedi bir de o halde mahkemeye götürüldü. 

BERDAN DOĞAN / FRANKFURT

Alman Ceza Kanunu’nun 129/b maddesinden tutuklu yargılanan 58 yaşındaki Kürt siyasetçi Abdullah Öcalan ağrı içinde günlerce hücrede tutuldu, yetmedi bir de o halde mahkemeye götürüldü. Sonunda ise 12 Mayıs’ta safra kesesi ameliyatı oldu. Bu sürede çok kilo veren Öcalan’ın sağlık sorunları sürüyor. Öcalan tedavi gördüğü hastanede ise başında iki güvenlik görevlisi ile birlikte kelepçeli şekilde tedavi edildi. 

Stephan Kuhn

Cezaevi idaresi sorumsuz
Avukatı Stephan Kuhn, Frankfurt Cezaevi idaresi hakkında sorumsuzca davrandığı için şikayette bulunacaklarını söyledi. 1 yıldır tutuklu yargılanan Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olmadığını söyleyen Kuhn, “Buna rağmen bu anlamsız yargılamanın uzamaması için duruşmalara katılıyor. Duruşmalara gelmek için sabah 6’da kalkıyor. Duruşma bitene kadar 12 saat boyunca yorucu bir gün geçiriyor. Cezaevi idaresi ise Öcalan’a halen sağlıklı bir tutuklu gibi yaklaşıyor” dedi.

Dava siyasi
Öcalan hakkındaki davanın 7-8 Haziran’da Frankfurt Eyalet Mahkemesi’nde görülmeye devam edileceğini bildiren Kuhn “Bu dava hukuki değil, siyasi bir dava” görüşünde. 

Polislerin ifadeleri çelişkili
6 Mayıs ile 1 Haziran’da görülen duruşmalarda Frankfurt karakolu ile Hessen Eyalet Kriminal Dairesi’nde görevli polislerin ifadelerinin alındığını aktaran Kuhn, “Ancak polislerin ifadesi birbiriyle çelişiyor. Stuttgart Eyalet Mahkemesi’nin sunduğu izleme ve dinleme bilgileri ile polislerin ifadeleri arasında da farklılıklar var” diyerek, dava dosyasında aydınlatılması gereken birçok noktanın olduğunu söyledi. 

Gizlilik kararına itiraz
Avukat Kuhn, dava dosyasının kimi bölümleri hakkında gizlilik kararı alındığı bilgisini de paylaşarak “Bu nedenle bazı bilgilere erişemiyoruz. Gizli dosyalara bakabilmek için resmi talepte bulunduk” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.