Kürtler alanlardaydı: Saldırılar son bulsun

Yurt Dışı Haberleri —

Saarbrücken

Saarbrücken

  • Almanya’nın Saarbrücken, Hannover ve Essen kentlerinde hafta sonu düzenlenen gösterilerde Kürtlere yönelik topyekün saldırılar protesto edildi.

Eylemlerde “Tecrit insanlık suçudur”, “Şengal’e saldırılara son” ve “Efrîn işgaline derhal son verilsin” yazılı dövizler taşındı. Yapılan konuşmalarda; Türkiye’deki cezaevlerinden her gün cenazelerin çıktığını belirtilerek, tedavilerinin yapılması için hasta tutsakların serbest bırakılması istendi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a İmralı’da uygulanan ağır politikasının sistematik bir hal aldığının altı çizilerek “Buna derhal son verin” denildi. 

Efrîn’de siviller hedefte

4 yıldan beri Türk devletinin işgali altında olan Efrîn’de sivillere karşı her türlü insan hakları ihlali yapılmasına karşın uluslararası kamuoyunda herhangi bir tepkinin yükselmediği vurgulandı. DAİŞ’in yönelimlerinin arttığı bir dönemde Türk ordusunun da Şengal ve Rojava’ya eş zamanlı saldırı gerçekleştirmesinin manidar olduğuna işaret edildi. 

Kürtlere topyekün bir saldırı gerçekleştiren Türkiye’nin uluslararası kamuoyunun suskunluğundan güç aldığı ifade edildi. Ayrıca Türk devletiyle işbirlikçiliği içinde olan KDP’nin politikalarına tepki gösterilerek “Bimre xiyanet” sloganı atıldı.

Gençler: Eylemlerimiz sürecek

Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri de Cumartesi akşamı Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde bir yürüyüş düzenledi. 

Kadınlar Aarau'da eylemdeydi

İsviçre’nin Aarau kentinde de Rojbîn Kadın Meclisi öncülüğünde Öcalan için Cuma akşamı bir miting düzenlendi. Almanca bildirinin okunduğu eylemde, “Kürt halkının haklı taleplerine cevap buluncaya kadar alanlarda olacağız” denildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.