Kürtlerin dostları sokağa çıkıyor

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kürt dostlarının öncülüğünde Cumartesi günü “Kürdistan’ı savun, devrimi savun” şiarıyla küresel çapta kitlesel gösteriler yapılacak. KCDK-E, herkesi eyleme davet ederek “seferber olalım” dedi.

Kürtler ve dostları; Arjantin, Bolivya, Ekvador, Meksika, Avusturalya, İngiltere, Yunanistan, Kıbrıs, İsveç, Fransa ve Almanya’da çok sayıda merkezde Cumartesi günü alanlarda olacak. Latin Amerika’da faaliyet yürüten Abya Yala Defend Kurdistan Komitesi ve KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Kürt halkıyla dayanışma içinde olan herkesi Defend Kurdistan öncülüğünde 11 Haziran’da sokağa çıkarak Türk devletinin emperyal ve baskıcı politikasını protesto etmeye çağırdı. KCDK-E yazılı açıklamasında “Her yerde sesimizi birlikte yükseltelim. Kürdistan'ı, Rojava'yı ve gerillayı birlikte sahiplenelim” dedi. 

Seferber olalım

KCDK-E ayrıca 25 Haziran’da aynı amaçla Almanya’nın Düsseldorf kentinde yapılacak olan Avrupa merkezli yürüyüş ve mitinge de katılım çağrısı yaparak “seferber olalım” dedi.

Her yerde sokağa çıkın

Fransız Komünist Partisi’nin (PFC) Magreb ve Ortadoğu’dan sorumlu yöneticisi Pascal Torre de adaletin ve barışın temsilcileri olarak nitelendirdiği Kürtlere destek için Fransa'nın her yerinde sokağa çıkma çağrısında bulundu.

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.