Londra’da Öcalan’a destek

Dünya Haberleri —

.

.

  • Son dönemlerde artan hayat pahalılığı ve işçi emekçi haklarındaki kısıtlamalara karşı, işçi sendikaları öncülüğünde büyük bir eylem düzenlendi. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü de talep edildi.

“Freedom for Öcalan” girişimine destek veren 16 sendikaya, İngiliz Sendikalar Kongresi (TUC) öncülük etti. Merkezi Londra'da bulunan BBC binası önünde başlayan yürüyüşe yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Göstericilerin bazılarının ise “Azadî ji bo Öcalan”, “Refahı değil savaşı kes” ve “Yoksulluğu körükleyin, evleri şimdi yalıtın” yazılı pankartlar ile Öcalan’ın fotoğrafının bulunduğu bayrak ve flamalar taşıması dikkat çekti.

Hükümet istifaya çağrıldı
İngiliz basınında ve ana akım medyada geniş yer bulan eylemde, Kürt halkı ve dostları da hazır bulundu. İngiliz devletinin sömürgeci dış politikalarına karşı göçmen dernekleri ve kurumlarının büyük tepki gösterdiği eylemde talep, İngiliz hükümetinin savaş yanlısı dış politikalarının durdurulması ve Boris Johnson hükümetinin derhal istifası oldu. 

İngiltere genelinde giderek artan hayat pahalılığına çare bulunması gerektiği ifade edilirken ayrıca, İngiltere’deki işçilere dayatılan sıfır saat çalışma kontratlarının da çağa uygun koşullara getirilmesi istendi. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.