Lufthansa’da grev var 

Dünya Haberleri —

Lufthansa

Lufthansa

  • Alman havayolu şirketi Lufthansa yer hizmetleri personelinin grevi nedeniyle Frankfurt ve Münih’te bugün planlanan uçuşların neredeyse tamamını iptal etti. 

Uçak bakımından uçakların biniş kapısından uzaklaştırılmasına kadar çok kilit görevdeki personelin iş bırakma kararı alması Lufthansa’yı oldukça zorladı. Çarşamba sabaha karşı 03:45'te başlayan ve bu sabah 06:00'da biten grev nedeniyle iptal edilen binden fazla seferin 134 binden fazla yolcuyu etkilemesi bekleniyor. Şirket, bir günlük grevin etkisinin haftanın ilerleyen günlerindeki seferlere de yansıyabileceği uyarısında bulundu. 

Çalışanlar zam istiyor

Maaşlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 20 bin yer hizmetleri personeli maaşlarına yüzde 9,5'lik zam, ya da 12 ay boyunca en az 350 euro zam talep ediyor. Lufthansa ise çalışanlara iki aşamalı olarak 18 ay için toplam 250 euro maaş artışı öneriyor. 

7 bin personel açığı var

Covid-19 salgınından sonra personelinin büyük çoğunluğunu kaybeden ve artan seyahat talebini karşılamakta zorlanan Lufthansa yaz aylarının başlamasıyla bugüne kadar 6 binden fazla uçuşu iptal etmek durumunda kaldı. Alman Ekonomi Enstitüsü'nün Haziran ayında açıkladığı rakamlara göre, Alman havayolu sektöründe 7 binden istihdam açığı bulunuyor. Alman hükümeti havalimanlarındaki personel sıkıntısını çözmek için ülke dışından, özellikle de Türkiye’den işçi getirmeye yeşil yakmış bu kapsamda ülkeye getirilecek kalifiye yabancı personele hızlı bir şekilde oturum ve çalışma izni verileceğini açıklamıştı. Ancak bu konuda henüz personel açığını kapatacak düzeyde bir gelişme sağlanmış değil. 

FRANKFURT

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.