Makiyivka’da 63 Rus askeri öldü

Dünya Haberleri —

Igor Konaşenkov

Igor Konaşenkov

  • Ukrayna’nın Donetsk bölgesine düzenlediği füze saldırısında 63 askerinin öldüğünü açıklayan Rusya Savunma Bakanlığı, ölümlerin Makiyivka kentinde gerçekleştiğini doğruladı. 

Rusya ordu birliklerinin konumlandığı bir meslek okuluna yönelik gerçekleşen füze saldırısında ABD yapımı HIMAR füzelerinin kullanıldığı açıklandı. Kayıpların oranı hakkında çelişkili bilgiler kamuoyuna yansırken Ukrayna ise saldırıda 400'e yakın Rus askerinin öldürüldüğünü, 300 askerin de yaralandığını iddia ediyor. 

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, yılbaşı gecesi düzenlenen saldırıda Makiyivka kenti yakınlarındaki bir meslek okulunun yıkıldığı bildirildi.

Bakanlık sözcüsü Igor Konaşenkov, askerlerin geçici olarak bu okulda konuşlandırılmış olduğunu ve atılan 6 Amerikan yapımı HIMAR füzesinden 4'ünün binaya isabet ettiğini, diğer 2'sinin de imha edildiğini söyledi. 

Reuters haber ajansı, Rybar adıyla bilinen savaş yanlısı bir Rus askeri blog yazarının da 100'den fazla kişinin yaralandığını ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini yazdığını duyurdu. Rybar, saldırı sırasında binada 600 kişi olduğunu ve binanın mühimmat deposu olarak da kullanıldığını yazdı.

Rusya'nın kontrolündeki kentin yetkilileri, askerlerin cep telefonu kullanmaları nedeniyle binanın hedef alınmış olabileceğini söyledi. 

Makiyivka'daki saldırıdan birkaç saat sonra Rusya'nın Kiev'e yönelik saldırıları başladı. 

İHA ve füze saldırılarında kritik altyapı tesislerinin hedef alındığı açıklandı. Ukrayna ordusu Pazartesi günü saat 01:00 civarında son saldırılarla ilgili bir uyarı yayınladı. Kiev halkına sığınaklarda kalmaları çağrı yapıldı. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.