Maliki: PKK’yi yenemezler

Dünya Haberleri —

Irak eski Başbakanı Nuri El-Maliki

Irak eski Başbakanı Nuri El-Maliki

  • Irak eski Başbakanı Nuri El-Maliki, “Türk devletiyle ortak hareket eden Kürtler iyi bilmelidir ki PKK gibi bir güç karşısında başarılı olmaları ve sonuç elde etmeleri imkansız” sözleriyle KDP’ye açık bir uyarı mesajı verdi.

Türk devletinin KDP ortaklığıyla Medya Savunma Alanları’ndaki Zap, Avaşîn ve Metîna bölgelerine yönelik 17 Nisan’da başlattığı işgal saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Saldırıya ilişkin resmi Twitter hesabından yeni bir açıklama yapan Irak eski Başbakanı Nuri El-Maliki, Türk devleti için tüm Kürtlerin bir ve aynı olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye hiçbir şekilde Kürtleri ayırmıyor. Kürtlerin de bunu anlaması gerekiyor” dedi. 

Maliki, “Türk devleti ile ortak hareket eden Kürtler iyi bilmelidir ki PKK gibi bir güç karşısında başarılı olmaları ve sonuç elde etmeleri imkansızdır” uyarısında da bulundu.

Türkiye durumdan faydalanıyor

Türk devletinin Irak’taki siyasi kaostan yararlanarak saldırıya geçtiğini vurgulayan Maliki, “Türkiye’nin Irak topraklarına saldırmasının en büyük nedeni Irak’ın kendi içerisinde yaşadığı sorunlardır. Türkiye bunu kendisi için fırsata çeviriyor. Türkiye, siyasi olarak yaşadığımız istikrarsızlıktan faydalanarak Irak topraklarına saldırıyor” tespitini yaptı.

Bölge Yönetimi yetersiz

Federe Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nin saldırılara dair tutumunu eleştiren Şii lider, Güney Kürdistan’daki güçlerin Türk devleti karşısında duramadıklarını ve yetersiz kaldıklarını söyledi. 

Kürt partiler kendi derdinde

Güney Kürdistan’daki Kürt partilerini de eleştiren Maliki, “Kürt partileri arasındaki sorunlar şahsidir. Politik ve ulusal sorunlar değildir” dedi. Maliki’nin bu sözleriyle açıkça belirtmese de Irak’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde YNK ile ortak aday çıkarmayıp siyasi bir rekabete girişerek ülkeyi siyasi olarak belirsizliğe sürükleyen ve Türkiye ile de iş birliğini artıran KDP’yi kast ettiği aşikar.

BAĞDAT

 

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.