Marsilya DKTM 8. Kongresini gerçekleştirdi

Yurt Dışı Haberleri —

Marsilya kongre

Marsilya kongre

  • Fransa’nın Marsilya kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM), 8. olağan kongresini gerçekleştirdi.

 

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede bir konuşma yapan siyasetçi Mehmet Taş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen ağır tecrite dikkat çekerek, "Şu an Ortadoğu’da 3. dünya savaşı yürütülüyor. TC devleti AKP-MHP hükümeti Kürt kazanımlarına saldırıyor. Tüm dünyada Kürtlere karşı ideolojik bir yaklaşım vardır. HDP’ye yönelik binlerce tutuklama oluyor. Fransa’da son günlerde yapılan siyasi operasyonlarda 7 arkadaşımız tutuklandı. Bu baskı ve sindirmelere baş eğmeyecek ve direneceğiz. Garê’de Türk devleti yenildi. Newroz’da da Kürt halkı tüm baskılara karşı, Önderlerine sahip çıktı" dedi.

Konuşmalar ardından bir yıllık değerlendirme raporları okundu. Faaliyetler kapsamında Kürtçe kursların açılmasına karar verildi. Ayrıca diasporaya yeni gelen Kürdistanlılar ile iletişim ve dayanışma için bir komisyon oluşturuldu.

Kongre’de 92 kişiden oluşan yeni meclis Eşbaşkanlığına Mukaddes Polat ve Erhan Tarhan olarak seçildi. Kongre "Be Serok Jîyan Nabe", "Jin Jîyan Azadî" sloganlarıyla son buldu.

MARSİLYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.