MEBYA-DER’e iki tutuklama daha

MEBYA-DER’e yapılan operasyonlar kapsamında mahkemeye çıkarılan Hacice Güneş ve Muzaffer Ulaş tutuklandı, Tahir Gül adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Diyarbakır Başsavcılığı tarafından 27 Şubat’ta yürütülen soruşturma kapsamında aralarında MEBYA-DER eşbaşkan ve yöneticilerinin bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Yöneticisi Hacice Güneş ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan MEYA-DER Yöneticisi Muzaffer Ulaş ve DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül adliyeye getirildi. “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla savcılığa çıkarılan Güneş, Ulaş ve Gül tutuklanma talebiyle 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, Güneş ve Ulaş’ı aynı iddialarla tutuklarken; Gül’ü, adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Güneş ve Ulaş ile birlikte tutuklananların sayısı dörde çıkarken, iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında MEBYA-DER yöneticileri olan 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan da var.

MEBYA-DER Eşbaşkanları Şeyhmus Karadağ ve Yüksel Almas ile üye ve yöneticileri Zeki Dağ, Sait Börta, Mehmet Nur Savaş, Mehmet Yıldız, Fehim Azak, Halime Topuz, Aziz Ölçen, Ayşe Tutmaz, Yıldız Damla, Aysel Pehlivan, Mevlüde Gündüz, Hülya Varan, Ayşe Çelikbilek; HDP Sur ilçe eski yöneticisi Murat Üzgün, HDP İl eski yöneticisi Hafiz Işık, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, Dicle Belediyesi eski Başkanı Mustafa Uyguner ve Mustafa Karahan ile birlikte 20 kişi gözaltında tutuluyor.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.