Medico çadır kent kurucak

Dünya Haberleri —

.

.

  • Uluslararası yardım kuruluşu Medico International, depremzedeler için bağış kampanyası başlattı. 

BERDAN DOĞAN/FRANKFURT

Medico International üzerinden toplanan bağışlar deprem bölgelerindeki sivil toplum örgütlerine aktarılacak, barınaksız, aç ve susuz yurttaşlar için harcanacak. Medico, aynı zamanda Suriye’de depremden etkilenen bölgelerde çadır kentlerinin kurulmasına da destek verecek.
Devletin deprem bölgelerine zamanında ve yeterli yardım etmediğini kaydeden Medico, “Kimi bölge, alan ve köylere neden halen ulaşılmadığını, yardım ekiplerinin neden gitmediklerini anlamak zor. Seçimlere yakın bir dönemde Kürt bölgeleri her zaman olduğu gibi baskı ve yaptırımlar ile karşı karşıya” diye belirtti.
Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının uzman ekipler tarafından yapılmasının önemine vurgu yapan Medico, “Bu vahim travmanın yaralarının aylar hatta yıllarca sarılması zor olacak” diyerek uzun soluklu bir dayanışma kampanyası yürütmenin şart olduğunu kaydetti. 
Medico yetkilileri nakdi yardımın önemine vurgu yaparak “TIR’lar sınırda engelleniyor ve AFAD tarafından kabul edilmiyor. Bu yüzden insanlar sivil toplum örgütlerine maddi yardımda bulunmalı” dedi.
Medico tarafından yapılan açıklamada, “Maddi bağış kampanyalarını destekleyelim. Digital medya ve diğer iletişim araçları üzerinden kampanyayı paylaşarak büyütelim” çağrısı yapıldı. 
Sizler de aşağıdaki hesap numarası üzerinden Medico’ya bağışta bulunabilirsiniz.

https://www.medico.de/jetzt-spenden?tw_target=Nothilfe%20Erdbeben 
Bağış hesabı:Medico international e.V.
IBAN: DE69 4306 0967 1018 8350 02
BIC: GENODEM1GLS
GLS Bank
Stichwort: Nothilfe Erdbeben


Kürt doktorlardan çağrı

Kurdistanlı Akademisyenler Ağı (Kurd-Akad) Hekimler Birliği ve Avrupa Demokratik Kurdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) Kürt Sağlık Komitesi de deprem mağdurlarına yardım için bir araya geldi. Toplantı ardından yapılan açıklamada “Heyva Sor a Kurdistanê ve Medico International tarafından başlatılan bağış kampanyalarına katılacağız ve kampanyayı büyütmek için çalışacağız” mesajı verildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.