Mektuplar ‘sakıncalı’ bulundu

Gazeteci Ömer Çelik

Gazeteci Ömer Çelik

  • Gazeteci Ömer Çelik’in meslektaşına yazdığı ve bir meslektaşından kendisine gönderilen mektuplar, cezaevi yönetimi tarafından “sakıncalı” bulunarak verilmedi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Haziran'da gözaltına alınan 20’si gazeteci 22 kişiden 16’sı, sevk edildiği mahkemece 16 Haziran’da tutuklandı. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen gazetecilerden Ömer Çelik’in meslektaşı Mehmet Güleş'e 28 Haziran’da yazdığı mektup, cezaevi tarafından "devlet kurumlarını, hakim ve savcılarını asılsız ve küçük düşürücü ithamlarda bulunarak kişileri hedef gösterdiği ayrıca; örgüt içi iletişim ve şifreli haberleşmeye neden olabileceğinden..." denilerek, sakıncalı gösterildi. 

Gazeteci Çelik'e, meslektaşı Deniz Tekin tarafından 29 Haziran’da gönderilen ve Çelik hakkında çıkan haberlerin çıktısının olduğu mektuba da Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Müdürlüğü tarafından el konuldu. Cezaevi yönetimi, mektubun "kurumun asayiş ve görevlilerini tehlikeye düşüreceğini" ileri sürdü. Karar da ayrıca, resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazetelerin Ceza İnfaz Kurumu'na alınmayacağı belirtilmesi de dikkat çekti. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.