Merkel’in Paskalya özrü güven krizi yarattı

Dünya Haberleri —

.

.

Koronavirüsle mücadele takvimine ilişkin eyalet başbakanlarıyla yaptığı toplantı ardından Paskalya'da beş günlük kapanma kararını açıklayan fakat iş dünyasının tepkisi üzerine kararı geri çeken Merkel için güven oylaması istendi.

 

Pazartesi günü Almanya Başbakanı Merkel, eyalet başbakanlarıyla koronavirüs tedbirleri gündemiyle bir araya gelmiş, ülkede 18 Nisan’a kadar uzatılmasına karar verilen koronavirüs tedbirlerinin Paskalya’da üst sınıra çıkarılması ve  1-5 Nisan tarihleri arasında tüm mağaza, dükkan ve restoranlar kapalı olması kararı alınmıştı.

İş dünyasının tepkisi üzerine Başbakan Merkel’in Paskalya'da planlanan beş günlük kapanma kararını, halktan özür dileyerek iptal etmesi sonrasında muhalefet partileri, salgınla mücadele stratejisinden ötürü hükümet için güven oylaması talep etti.

Hür Demokrat Parti (FDP) ve ülkenin sol partisi Die Linke, Merkel'in pandemi politikasındaki yanlışların sonuçlarına katlanması gerektiğini kaydetti.

Sol Parti Genel Başkanı Dietmar Bartsch "Şu anda ülkenin siyasi liderliğine karşı hakiki bir güven krizi yaşıyoruz" dedi.

Yeşiller ise güven oylaması taleplerine katılmadı. Koalisyon partisi SPD ise Merkel’i destekleyerek kimsenin sorumluluk üstlenmesi gerekmediğini savundu.

Alman Ticaret Birliği karar nedeniyle memnuniyetlerini ifade etti ve iptal kararının “cesurca” olduğunu iddia etti.

Başbakan Merkel korona zirvesi sonrası yaptığı açıklamada “Virüsü henüz yenemedik, peşimizi bırakmıyor” diye konuşmuş, ülkede salgın nedeniyle durumun ciddi olduğunu, yoğun bakım ünitelerindeki kapasitenin yeniden dolmaya başladığını ifade etmişti.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.