MİT suikast davası ertelendi

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Belçika’da Kürt yöneticilere yönelik suikast girişimine ilişkin açılan davanın ilk duruşması, karşı tarafın süre talebi nedeniyle ertelendi.

 

Haziran 2017’de Brüksel’de KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar’a yönelik suikast girişimine ilişkin davanın ilk duruşması 1 Ekim’de görüldü.

Brüksel Ceza Mahkemesi’ne taşınan davanın ilk duruşmasında, karşı taraf ek süre talebinde bulundu. Mahkemenin esastan görüleceği tarih 11 Mart olarak belirlendi. Kasım ayından itibaren ise tarafların savunmaları alınacak.

Kartal ve Aydar’ın avukatı Jan Fermon, özellikle savcılığın tutumuna dikkat çekerek, “Savcılık başından beri olduğu gibi, somut deliller olmadığını savunuyor, ki biz aynı görüşte değiliz. Mahkeme de zaten savcının iddialarının doğru olmadığını kabul etti” diye belirtti.
Fransa’da üç Kürt kadın devrimcinin katledildiği davayı hatırlatan Fermon, “Fransa’da da bu tür davalarda bir sonuca varmanın zor olduğunu gördük. Yargının bazı noktalarında çekingenlik var ve frenleme var. Umarız ki Belçika’da da benzer bir tutumla karşı karşıya kalmayız” şeklinde konuştu.
BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.