Mücadele ruhuyla festivalde buluşalım

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Bu yıl ilki düzenlenecek olan Enternasyonalist Gençlik Festivali 28 Mayıs tarihinde Almanya’nın Lützerath kentinde yapılacak. "Mücadeleleri birleştir-Kapitalizmi yık” sloganı ile yapılacak festivali LützerathLebt (Lützerath Yaşıyor) ve Make Rojava Green Again (Rojava'yı Yeniden Yeşillendir) hareketleri birlikte düzenliyor.

Kürt gençlik hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer’in (TekoJIN) yanısıra birçok Alman anti-faşist, anti-kapitalist ve çevre hareketi de festivale destek veriyor. “Festival gününü iple çekiyoruz” diyen Tertip Komitesi ise Almanya'da yaşayan tüm Kürdistanlıları, gençleri, enternasyonalistleri ve kadınları mücadele ruhuyla festivale katılmaya çağırdı.

Alternatifi kurmak istiyoruz

Kapitalizmin saldırısından en çok gençlerin etkilendiğini ve gençlik olarak buna karşı mücadele ettiklerini söyleyen Tertip Komitesi, “Sadece kapitalizmi çözümlemek yeterli değil. Mevcut sisteme karşı bir alternatifi de yaratmak gerekiyor. Bu ancak ortak bir zeminde anti-kapitalist bir mücadele ve direniş kültürünün yaratılması ile mümkün. Bu yüzden enternasyonalizmi ve gençlik kimliğini ön plana çıkarmak için bu festivali düzenliyoruz. Festival boyunca başta Rojava olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde verilen anti-kapitalist mücadeleleri gündemleştireceğiz” dedi. 

Program oldukça zengin

Festivalde Rêber Serhed, Dilan Top, Koma Rewşen, Bandista, Nuarîn, Çetin Oraner ile Alman grup Sorah & Intare sahne alacak ve govend gösterisi yapılacak. Bunun yanısıra seminerler, sergiler, graffiti, tırmanma atölyeleri, voleybol ve satranç gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek. Ayrıca çocuklar için özel etkinlikler de festival programında yer alıyor. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.