Mücadeleden geri adım atmıyor

Dünya Haberleri —

Veysel Satılmış

Veysel Satılmış

  •  Stammheim Cezaevi’nden dün tahliye edilen Kürt siyasetçi Veysel Satılmış’ın ilk sözü “Cezaevine girmeden önce ne yapıyorsam aynı şekilde devam edeceğim” oldu.

 

Almanya’da 129b’den ceza alan Kürt yurtsever Veysel Satılmış dün tahliye oldu. 38 yaşındaki Satılmış, Haziran 2018’den beri Stuttgart kentindeki Stammheim Cezaevi’nde tutukluydu. Satılmış, Alman Ceza Kanunu’nun 129/b maddesinden yargılanmıştı. Satılmış bir itirafçının iddiaları üzerine ‘PKK üyesi’ olduğu öne sürülerek, 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

İlk sözü: Mücadaleye devam

Tahliye sonrası yaptığı ilk açıklamada Veysel Satılmış “Cezaevine girmeden önce ne yapıyorsam aynı şekilde devam edeceğim” dedi ve ekledi: “Şartları ağır, imkanları kısıtlı olsa da cezaevi de bizim için bir mücadele alanıydı. Bizim için her yer mücadele alanı. Cezaevinden çıktıktan sonra da durmayacak.”

Dava 2 yıl sürdü

Rıdvan Özdemir adlı bir itirafçının iddiaları üzerine Veysel Satılmış, Agit K., Özkan T., Evrim A. ve Cihan A.’ya Alman Ceza Kanunu’nun 129/b maddesinden dava açılmıştı. 19 Nisan 2019’da başlayan dava 2 yıl sürmüştü. Davada Satılmış’a 4 yıl 3 ay, Agit K’ya 4 yıl (3 yıl bu davadan ve cezaevinde Newroz kutladığı için 1 yıl), Özkan T’ye 3 yıl ve tutuksuz yargılanan Evrim A. ve Cihan A.’ya ise 1,5 yıl hapis cezası verilmişti.

8 Kürt halen tutsak 

Alman cezaevlerinde halihazırda 8 Kürt aktivist politik gerekçelerle tutuklu. Bu tutsaklardan Gökmen Ç.’nin davası sona erdi. Mazlum Dora, Mirza B., Merdan K. ve Abdullah Öcalan’ın yargılamaları ise devam ediyor. Ali Ö., Ali E. ve Özgür A.’nın duruşmalarına ise henüz başlanmadı. 2 yıl 7 ay tutuklu kalan Kürt siyasetçi Mustafa Çelik de geçtiğimiz Ağustos ayında  Bremen Cezaevi’nden tahliye edilmişti. Ancak Çelik, tamamen hukuk dışı bir kararla 5 yıl boyunca denetimde tutulacak.   HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.