Muhalefet savaşa alkış tutuyor 

Dünya Haberleri —

.

.

  • Gazeteci Can Dündar, AKP iktidarının ancak savaşla ayakta kalabildiğine işaret ederek “Muhalefet de buna alkış tutmaktan başka bir şey yapmıyor” dedi.

DİREN DİCLE ERDEN / LONDRA

Britanya 11. Alevi Festivali kapsamında başkent Londa’da Salı akşamı “Barış ve Adalet” konulu bir panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Cemevi Eşbaşkanı İbrahim Has’ın yaptığı panele, gazeteci Can Dündar, HDP eski milletvekili gazeteci Çilem Küçükkeleş ve TİP milletvekili Barış Atay konuşmacı olarak katıldı. 

Birlikte yapmak zorundayız

Barış Atay, önümüzdeki yıl Türkiye’de seçimin yapılacağına dikkat çekerek “Artık iktidara baskı uygulayacak ve bu iradeyi ortaya koyarak kamuoyu yaratacak bir siyaset oluşturmalıyız. Bunu birlikte yapmak zorundayız” dedi.

Adaleti toplum sağlar

Barış ve adaletin toplumsallaşması gerektiğine işaret eden Çilem Küçükkeleş de “Parçalı bir şekilde barışı talep etmemiz sonuç vermiyor” diye konuştu. Adalet konusunda Şenyaşar ailesinin katliamdan geçmesine rağmen sergilediği direnişi örnek gösteren Küçükkeleş, adaleti devletin değil toplumların sağlayacağını söyledi.

AKP savaşla iktidarda kalıyor

Can Dündar ise panelde AKP’nin Rojava’ya yönelik yeni bir işgal hazırlığı içinde olduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Ancak baskıyla, savaşla ve toplumu bölerek iktidarını sürdürebilen bir yapıdan bahsediyoruz. İşin korkunç yanı bununla muhalefeti de teslim alıyor. Çünkü bayrağı çekip silahla komşu ülkenin toprağına yürüdüğünüz zaman muhalefet buna alkış tutmaktan başka bir şey yapmıyor. Bu hepimiz için ibretlik bir durum.”

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.