Mûş ve Qaqizman şehitler için hazırlanıyor

Yurt Dışı Haberleri —

Paris şehitleri uğurlama töreni

Paris şehitleri uğurlama töreni

  • Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezinde yapılan saldırıda şehit düşen sanatçı Mîr Perwer için Mûş’un Ewran beldesinde, Abdurrahman Kızıl için ise Qers’in Qaqizman ilçesinde cenaze töreni düzenlenecek. Kars valiliği 7 gün eylem ve etkinlikleri yasaklama kararı aldı. 

Mûş şehidini bekliyor

Kültür hareketinden Mîr Perwer’in cenazesi yarın saat 14.00’da Mûş Havaalanı’nda ailesi ve bir heyet tarafından alındıktan sonra Mûş merkeze götürülecek. Ardından Şeker Pancarı Kavşağı’nda kitle tarafından karşılanacak cenaze, konvoyla Ewran’a (Yeşilova) götürülecek. Aile evinin önünde düzenlenecek kitlesel törenin ardından cenaze, belde mezarlığında toprağa verilecek. Törende DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün konuşma yapması bekleniyor. HDP milletvekillerinin de katılacağı törenin ardından Mûş merkezde kurulacak taziye ziyaret edilecek.

Kızıl’ın naaşı Qers’e gelecek

Abdurrahman Kızıl’ın cenazesi ise saat 10.30’da Qers Havaalanı’nda karşılandıktan sonra karayolu ile Qaqizman ilçesine bağlı Qeregûnî köyüne götürülecek. DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in törende bir konuşma yapması bekleniyor. HDP milletvekillerinin de katılacağı cenaze törenin ardından Qaqizman ilçe merkezinde kurulacak taziye ziyaret edilecek. 

Kars Valiliği yasak kararı aldı

Kars Valiliği, Paris'te 23 Aralık 2022'de Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik silahlı saldırıda şehit düşen Abdurrahman Kızıl için kentte düzenlenecek cenaze töreninin öncesinde eylem ve etkinlik yasağı kararı aldı.

Valiliğin resmi internet sitesinde:  "Terör örgütüne müzahir şahıslarca toplumsal barışı bozabilecek ve kargaşa ortamı oluşturabilecek provokatif eylemlerin önlenmesi, milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının önlenmesi maksadıyla..." HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.