Musk’ın ilk icraatı yöneticileri kovmak

Dünya Haberleri —

.

.

  • Sosyal medya devi Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk oldu. Musk’un ilk icraatını Amerikan medyası duyurdu: Başta CEO olmak üzere Twitter’in üst düzey yöneticilerinin işine son verdi. 

Amerikan CNBC televizyonu ile Wall Street Journal gazetelerinde çıkan haberlere göre Musk, Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın yanı sıra, mali işlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ned Sagal ve nefret söylemleri ile yanlış bilgiye karşı mücadeleden sorumlu yönetici Vijaya Gadde'nin işine son verdi.

Önce eleştirdi sonra işten çıkardı

Yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma işlemi resmen açıklanmamış olsa da, Twitter'ın yeni sahibi olduğuna kesin gözü ile bakılan Elon Musk, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda Parag Agrawal ile Twitter yönetimini sık sık eleştirmişti. New York Times gazetesi, Twitter'ın yöneticilerinden en az birinin güvenlik elemanlarının eşliğinde bina dışına çıkarıldığını yazdı. Bloomberg medyasına göre bu isim Twitter'ın hukuki işlerden sorumlu yöneticisi Sean Edgett'ti. 

Satın alma tamamlandı

Twitter'in resmen Elon Musk'ın şirketi olarak kabul edilebilmesi için, ünlü girişimcinin Cuma günü yerel saatle 17.00'a (TSİ 24.00 kadar gerekli meblağın havale işlemini bitirmesi gerekiyordu.

Bu gün yapılan açıklamalarda Twitter’ın yatırımcılarından ve Gerber Kawasaki Investments şirketinin CEO’su Ross Gerber, yaptığı açıklamada devir işlemlerinin tamamlandığını doğruladı. Böylece 44 milyar dolar değerindeki satın alma işleminin sonuçlandığı kaydedildi.  

Aksi takdirde söz konusu satışla ilgili hukuki süreç başlatılacak. Twitter'ın Elon Musk'a satışı ile ilgili geçtiğimiz aylarda yaşanan belirsizliklerin son bulması için bir hakim daha önce bu mühleti belirlemişti. 

Twitter özgürlüğü kısıtlıyor demişti

Daha önce Twitter'da ifade özgürlüğünün kısıtlandığını söyleyen Elon Musk, söz konusu platformun "sıcak ve davetkar" bir alan olması gerektiğini dile getirmişti.

Twitter'ı daha fazla para kazanmak için satın almadığını vurgulayan Musk, mesajının devamında, "Bunu sevgi duyduğum insanlığa yardımcı olmak için yaptım" ifadesini kullanmıştı. Twitter'ın yeni sahibi olarak bu göreve tevazu ve tüm çabalarına rağmen başarısız olabileceği bilinci ile başladığını belirten Musk, amacının ifade özgürlüğünü güçlendirmek olduğunu defalarca yinelemişti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.