Myanmar'da darbeye karşı demokrasi çağrısı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Myanmar ordusunun, darbe yaparak hükümet yetkililerini gözaltına alması ve ülke yönetimine el koyması ardından ülkede demokrasi çağrılarının yapıldığı büyük gösteriler düzenleniyor.

 

Myanmar’da ordunun gerçekleştirdiği darbe ülkede binlerce kişi tarafından protesto ediliyor. Meydanları dolduran binlerce kişi darbeye karşı demokrasi çağrısı yaparak gözaltına alınan Aung San Suu Kyi ile partinin diğer yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi.

Yangon kentinde düzenlenen gösterice Suu Kyi'nin partisi Ulusal Demokrasi Birliğini (NLD) simgeleyen kırmızı balonlar taşındı ve "Askeri diktatörlük değil, demokrasi istiyoruz" sloganları atıldı. Ülkenin diğer kentlerinde de darbeye karşı protesto gösterileri düzenlendiği bildirildi.

Myanmar’da 8 Kasım 2020’de yapılan seçimlerde desteklediği  Birlik İçin Dayanışma ve Kalkınma Partisi (USDP) kazanmamasından hoşnut kalmayan ordu, Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) zaferini kabullenmedi ve hile yapıldığını ileri sürdü. Seçim Komisyonu, 29 Ocak’ta hile iddiaları yalanladı. Bunun üzerine hazırlıklara başlandığı gözlenen ordu, darbe iddialarını yalanladıktan bir gün sonra darbe yapıp yönetime el koydu. Darbe, uluslararası toplumun tepkisiyle karşılaştı.

YANGON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.