NATO askerlerini çekmeyecek

Dünya Haberleri —

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

  • NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “NATO, askeri birliklerin ittifaka üye ülkelerden çekilmesini kabul etmeyecek” dedi. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kanada merkezli CBC televizyonuna verdiği röportajda; ittifakın 1997'den bu yana kendisine katılan ülkelerden askerlerin geri çekilmesine razı gelmeyeceğini söyledi. Stoltenberg, çekilme halinde ittifak üyelerinin yarısının NATO ordusu tarafından korunmayacağını ve ikinci sınıf üyeler haline geleceğini savundu.

‘Rusya’yla görüşmeye hazırız’

NATO’nun nükleer silahlar dahil olmak üzere silahları kısıtlama konularını Rusya ile görüşmeye hazır olduğuna dikkat çeken Stoltenberg, aynı zamanda ittifakın Rusya’nın endişelerine kulak vermeye hazır olduğunu vurgulayarak Ukrayna’daki gerilimi düşürme çağrısı yaptı.

ABD ve NATO, son dönemde Rusya'nın Ukrayna sınırına asker ve teçhizat yığdığına dair sayısı giderek artan ve sıklaşan iddialar ortaya atıyor. Bu iddiaları kesin dille reddeden Rusya, Ukrayna'ya saldırma gibi bir planlarının olmadığını vurguluyor. Taraflar geçen hafta üst üste yaptıkları zirvelerden de sonuç alamamış ve birbirlerini suçlamaya devam etmişlerdi.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.