New York’ta ırkçı katliam 

Dünya Haberleri —

New York'da ırkçı saldırı

New York'da ırkçı saldırı

  • New York eyaletinin Buffalo kentinde üzerinde askeri kamuflaj üniforması olan bir kişi, girdiği süpermarkette ırkçı sloganlar atarak alışveriş yapanların üzerine ateş açtı. 

Saldırıda en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin tamamının siyahi olduğu bilgisi verildi. Ölenler arasında markette güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli bir polis memurunun da bulunduğu açıklandı.

Makinalı tüfekle taradı
Polis yetkilileri, görgü tanıklarının ifadelerine göre silahlı saldırganın süpermarkette elindeki makinalı tüfekle ateş açtığı sırada ırkçı sloganlar attığını, en az 70 el silah sesi duyduklarını belirtti. Saldırganın giydiği askeri kaska yerleştirdiği bir kamerayla olayı canlı yayınladığı öne sürüldü.

Saldırgan teslim oldu
Yetkililer, kimliğini açıklamadıkları saldırganın 18 yaşında bir beyaz olduğunu ve saldırının ardından polise teslim olduğunu açıkladı. Saldırının hedefi olan Tops Friendly isimli süpermarketin daha çok siyahların yaşadığı bir semtte bulunduğunu, müşterilerinin çoğunluğunun da siyah Amerikalılar olduğunu belirtti. FBI'ın saldırıyı hem “nefret suçu” hem de “ırkçı güdümlü şiddet içeren aşırılık” olarak soruşturduğu bildirildi. NEWYORK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.