Nöbet eylemini Stuttgart grubu devraldı

Yurt Dışı Haberleri —

Stuttgart grubu

Stuttgart grubu

  • Avrupa’daki Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında Stuttgart grubu devraldı. Grup bir hafta boyunca Avrupa kurumlarına teciridin kaldırılması konusunda adım atmaları çağrısında bulunacak.

 

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 491.haftasına girdi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması amacıyla sürdürülen nöbet eylemini her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostları gruplar şeklinde sürdürüyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu noktada sürdürülen eylemini 491. haftasında, Almanya’nın Stuttgart kentinden gelen yeni grup devraldı. Grupta Pempeşah Özman, Sebahat Koçin, Sarya Rojhilat, Hamit Bilig, Mehmet Bilici yer alıyor.

Grup adına konuşan Mehmet Bilici Avrupa devletlerinin Kürt halkı ve önderliğine karşı işlenen insanlığa karşı suçlara sessiz kaldığını belirterek, bu sessizliği kınadı.

“Uluslararası Komplo’dan bugüne Önderlik tecrit başta olmak üzere her türden işkenceyle karşı karşıyadır” diyen Bilici, Kürt halkı olarak Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkıncaya ve fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Türk devletinin gerilla ve sivil halka karşı kimyasal silah kullandığını hatırlatan Bilici, buna dair birçok bulgu olmasına rağmen uluslararası tek bir kurumun araştırma yapmadığı tepkisinde bulundu. Mehmet Bilici, Avrupa hükümetlerinin sessiz kalarak Türk devletinin suç ortağı haline geldiğini ifade etti.

Kürt halkının asla mücadelesinden vazgeçmeyeceğinin altını çizen Bilici, direnişi büyütme çağrısında bulundu.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.