Nöbeti enternasyonalistler devralıyor 

Dünya Haberleri —

Adem Uzun

Adem Uzun

  • Strasbourg’daki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni 10. yılında Avrupa’nın farklı ülkelerinden onlarca enternasyonalist devralacak. Öcalan’ın avukatları da Avrupa Konseyi’nde temaslarda bulunacak.

BARIŞ BALSEÇER/STRASBOURG

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 10. yılına giriyor. 

40 kişilik grup 

Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Parlamentosu’nun hemen yanıbaşında yıllarca devam eden nöbet eylemini 19 ve 26 Haziran tarihleri arasında ise Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelen enternasyonalistler devralacak. Nöbeti devralacak 40 kişilik grup sivil toplum örgütü temsilcilerinden, parlamenterlerden ve aktivistlerden oluşuyor. Grup ayrıca bir hafta boyunca Demokratik Konfederalizm, Jineoloji ve dünyadaki mücadele örneklerine dair seminer ve paneller de düzenleyecek. 

Öcalan’ın avukatları geliyor

AK’de AP milletvekillerinin, nöbet eylemcisi enternasyonalistlerin ve Öcalan’ın avukatlarının katılımıyla bir basın toplantısı da düzenlenecek. Öcalan’ın avukatları bir hafta boyunca AK’de parlamenterler ve diğer temsilcilerle görüşmeler yapacaklar. Ayrıca AK’de seminerler ve basın konferansı düzenleyecekler.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) üyesi Adem Uzun, yoğun eylem ve diplomasi faaliyetleriyle Avrupa kurumları ile temsilcilerine görevlerini hatırlatmayı amaçladıklarını söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.