NRW’de Kürtler kimi destekliyor?

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Mezopotamya Özgür Toplumlar Federasyonu (FED-MED), Kuzey Ren-Vestfalya'da (NRW) 15 Mayıs Pazar günü yapılacak eyalet parlamentosu seçime ilişkin tutumunu açıklayarak, seçmenleri sandığa davet etti. 

NRW eyaletinde tahminen 300 bin Kürt yaşıyor ve bunların büyük bir kısmı Alman vatandaşı. “Kürtler yaklaşan eyalet seçimlerinde belirleyici bir oy oranına sahip” diyen FED-MED, eyalette 20 ayrı Kürt Kültür Derneği, 29 ayrı dini cemiyet, futbol kulüpleri gibi birçok yapının bulunduğunu kaydederek, “FED-MED çatışı altında yer alan bu yapılar NRW eyaletinin en geniş kapsamlı ve güçlü göçmen yapılanmasıdır” diye belirtti. 

Dört partiye mesafeli

Seçim öncesi partiler ve adaylarla görüşme girişimleri olduğunu kaydeden FED-MED, seçim yarışında yer alan tüm partilere ilişkin tutumunu da açıkladı. FED-MED açıklamasında partilere ilişkin özetle şu tespitlerini paylaştı: 

* Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), tutumuyla bize en uzak olan partidir. 

* Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) parti içi bazı yakınlıkları olsa da temasa kapalı. 

* Hür Demokrat Parti (FDP) ile diyaloğa girilse de sosyal meseler de dahil birçok konuda farklılarımız var. 

* Yeşiller federal yönetim kurulu ve öne çıkan adayıyla umut verici temaslar vardı. Ancak daha sonra görüşmeler hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildi. Bu da Kürtlere karşı mesafeli tutumunu gösteriyor. 

Daha fazla inisiyatif almalı

Sol Parti (Die Linke) ile göç politikası ve sosyal meseleler de dahil birçok konuda görüşmeler yapıldığını kaydeden FED-MED, “Sol Parti ile yaptığımız düzenli görüşmeler sonucu karşılıklı bir güven inşaa edildi. Sol Parti'nin özellikle Kürt göçmen kökenli insanları ilgilendiren konularda gelecekte daha fazla inisiyatif alacağını umuyoruz” denildi. 

FED-MED son olarak “Gelecek için tüm demokratik partilerle açık bir diyalog kurmayı umuyoruz” temennisini dile getirdi. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.