Nükleer müzakerelere ara verilecek

Dünya Haberleri —

.

.

  • Viyana'daki nükleer müzakerelere yeni yıl tatili nedeniyle yarın itibariyle 3 gün ara verilecek.

İran basını yaklaşık 10 günlük aradan sonra 27 Aralık Salı günü Viyana'da yeniden başlayan görüşmelerin yarına kadar devam edeceğini duyurdu. Görüşmelere yeni yıl tatili nedeniyle 3 gün ara verileceği ve tarafların 3 Ocak’ta yeniden müzakere masasına döneceği aktarıldı.

Sekizinci tur yapılıyor

Nükleer anlaşmanın yeniden tam anlamıyla uygulanmasını sağlama ve ABD'nin anlaşmaya dönüşünün ele alındığı nükleer görüşmeler; Rusya, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere ve İran'dan üst düzey temsilcilerin katılımıyla Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılıyor. Görüşmelere dolaylı katılan ABD, İran'ın anlaşmadaki taahhütlerine geri dönmesini isterken Tahran ise öncelikle Washington'un anlaşmaya dönerek yaptırımları kaldırmasını ve anlaşmadan tekrar ayrılmayacağına dair güvence vermesini istiyor. Taraflar şu anda 8 tur halinde yapılan görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini belirtiyor.

Görüşmeler doğru yolda

Tahran’da dün basına konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da nükleer görüşmelerin doğru yönde ilerlediğini ve Batılı tarafların "iyi niyet ve ciddiyet" göstermesi halinde yakın gelecekte herkes için iyi bir anlaşmaya varılabileceğini söyledi.

VİYANA/TAHRAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.